PHP myi osuutensa DNA:sta norjalaisille, kauppahinta yli 700 miljoonaa euroa

Juuso Perjo esitteli puhelimia DNA:n myymälässä Lahden Triossa huhtikuussa. Sami Lettojärvi

Pirjo Kamppila

Lahtelainen PHP Holding-yhtiö ilmoitti keskiviikkoaamuna, että se on myynyt osuutensa teleoperaattori DNA:sta Telenorille. Tähän asti lahtelaisyhtiöllä oli 26 prosentin siivu. Osakekohtainen myyntihinta on 20,90 euroa ja kauppahinta yhteensä noin 713 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen edellyttää vaadittavien viranomaishyväksyntöjen saamista.

PHP sitoutui myyntiin jo huhtikuussa. PHP kertoo tiedotteessaan, että se käynnistää välittömästi yhtiön uuden strategian valmistelutyön. Yhtiö lupaa tiedottaa linjauksista syyskuun loppuun mennessä.

Myynnistä ilmoitti myös toiseksi suurin DNA:n omistaja, yksityinen sijoitusyhtiö Finda. Myös Finda myi koko omistuksensa, kuten oli päättänyt jo toukokuussa.

Yhteensä Telonor maksoi DNA-siivuista 1,5 miljardia euroa.

Yli puolet operaattori DNA:n osakkeista on nyt norjalaisomistuksessa. Telenor Finland Holding ilmoitti keskiviikkona, että sen omistus- ja ääniosuus DNA:ssa on 54,04 prosenttia.

Tämän myötä Telenor julkisti ostotarjouksen lopuistakin DNA:n osakkeista hintaan 20,90 euroa kappale. Se on suunnilleen sama kuin viime aikojen pörssinoteeraus. 

DNA listautui Helsingin pörssiin syksyllä 2016.  Tuolloin osakkeen hinta oli noin 10 euroa.

Päivitetty kauttaaltaan 21.8. klo 12.18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 2. Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa
 3. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 4. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 5. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 6. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 7. Aurinko hellii viikonloppuna myös Lahdessa – Sopenkorven havaitoasemalla hätyyteltiin lauantaina hellerajaa jo ennen puoltapäivää
 8. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 9. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 10. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 11. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa
 12. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 13. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 14. Rami Lehdon Vierailija-kolumni: Suomi maksaa jälleen rekkalasteittain vappusatasia etelään – hallituksen viesti suomalaisille: "Kaivakaa enemmän taskuja, kohta lähetämme lisää laskuja"
 15. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.