Keskisuomalaisen tulos koheni ryminällä – pörssiyhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen

Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi tähyää markkinoilta uutta ostettavaa. Hänen mukaansa konserni on edelleen halukas laajenemaan yrityskauppojen kautta. Taina Ristikivi

Ilkka Hartio

Pörssiyhtiö Keskisuomalainen Oyj ylsi mainioon tulokseen tammi-kesäkuussa. Yhtiön liikevaihto ja operatiivinen tulos kasvoivat roimasti verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Luvut olivat niin hyvät, että yhtiö antoi torstaina koko vuoden voittoa koskevan positiivisen tulosvaroituksen.

Liikevoittoa kertyi alkuvuonna 7,1 miljoonaa euroa, jossa on kasvua peräti 67,1 prosenttia. Tilikauden tuloskin kasvoi 57,5 prosenttia 6,1 miljoonaan euroon.

Liikevaihto oli 112,5 miljoonaa euroa, missä oli kasvua 35,6 prosenttia.

Huimien kasvuprosenttien taustalla ovat yritysostot sekä kasvanut digitaalinen liiketoiminta. Keskisuomalainen osti Kaakon viestinnän viime huhtikuussa 14,2 miljoonalla eurolla ja Suomen Suoramainonnan viime tammikuussa kahdella miljoonalla eurolla. Myös hieman aiemmin ostettu markkinatutkimusyhtiö Iro Research on menestynyt hyvin.

Pörssiyhtiön toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan yritysostot olivat erittäin onnistuneita ja kasvu oli kannattavaa.

Myös suhteellinen kannattavuus parani: liikevoittoprosentti nousi 5,1:stä 6,3:een.

– Kannattavuutemme ei ole vielä tavoitteidemme mukainen, mutta se mahdollistaa yrityksen strategian mukaisen kehittämisen turvaten omistaja-arvoa, Kangaskorpi sanoo.

Hänen mukaansa koko vuoden liikevaihto tulee olemaan yhtiön historian korkein.

–Uskomme myös vertailukelpoisen operatiivisen liikevoiton koko vuoden osalta paranevan selvästi edelliseen vuoteen verrattuna.

Kangaskorpi kertoo, että konserni pyrkii hakemaan kasvua yritysostoilla myös tulevaisuudessa sopivien tilaisuuksien tullessa eteen.

Laajentumisen myötä Jyväskylässä pääkonttoria pitävän konsernin keskimääräinen työntekijämäärä on noussut kokopäiväisiksi muutettuna 2 496 henkilöön. Suomen Suoramainonnan osuus henkilömäärästä on 820 henkilöä ja Kaakon Viestinnän sekä ESV-Paikallismedioiden 355 henkilöä.

– Iso kiitos henkilöstölle, se on tehnyt hyvää työtä, Kangaskorpi sanoo.

Hän ei kuitenkaan lupaa työntekijöille helppoja aikoja, sillä mediamurros haastaa toimialaa jatkuvasti. Myös heikkenevät yleiset talousnäkymät ovat uhka suhdanneherkälle alalle.

– Joudumme tehostamaan toimintaamme myös jatkossa. Tehostaminen on luonnollisesti aina entistä haastavampaa, mutta välttämätöntä, jotta pystymme turvaamaan jatkuvuuden liiketoiminnalle erittäin kovassa kilpailutilanteessa ja vaikeassa toimintaympäristössä.

– Tehokkaammalla toiminnalla pyrimme vapauttamaan resursseja sinne missä niitä tarvitaan. Asiakkaat, kuten lukijat ja ilmoittajat ovat etusijalla. Pyrimme tekemään entistä parempia tuotteita ja se vaatii tekijöitä, Kangaskorpi linjaa.

Hän lupaa, että yhtiö jatkaa tuotteidensa uudistamista. Erityinen painopistealue ovat uudet digitaaliset tuotteet kuten digitaaliset näyttöpinnat joukkoliikennevälineissä.

–Vaikka digitaalinen media kasvaa eri muodoissaan, niin uskon että paperinen lehti säilyy vielä elinvoimaisena 20–30 vuotta osana kattavaa monikanavaista mediatarjontaamme, Vesa-Pekka Kangaskorpi ennustaa.

Keskisuomalainen laajentaa ensi vuonna radioliiketoimintaansa. Yhtiö hakee parhaillaan uusia ihmisiä tähän toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 2. Lahden konservatorion remontti laahaa jäljessä aikataulustaan – "Tärkeintä on, että tilat saadaan kuntoon ja työt tehdään huolella"
 3. Dronen lennättäjä ei aio jäädä tähdenlennoksi – yritystoiminta ilmakuvauksen parissa kouli lahtelaisen Pyry Selinin, 14, eroon esiintymiskammosta
 4. Mitä tekee keilailumaajoukkueen lahtelainen päävalmentaja, kun hän haluaa irtioton? – "Siellä puhutaan elämän muista asioista"
 5. Heinolalainen pariskunta hoitaa puutarhaansa rakkaudella, hitaasti ja halvalla – "Jotkut kasvit eivät menesty, vaikka niille lausuisi ranskalaisia runoja"
 6. Puihin kiinnitetyt runotaulut olivat pitkään ehdolla Heinolan runoviikon ainoaksi ohjelmanumeroksi – luvassa perinteistä ohjelmaa ja vierailevia esiintyjiä
 7. Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 8. Lahden Nikkilässä asuvat naapurukset loihtivat pihoilleen perennapuutarhan ja valon ja varjon valtakunnan – Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutteli kurkistamaan raja-aitaa pidemmälle
 9. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 10. Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille
 11. 12 000 uutta alokasta aloittaa varusmiespalveluksen - lue yön uutiskooste
 12. Bottas paahtoi voittoon dramaattisessa F1-avauskisassa – Hamilton putosi palkintokorokkeelta aikasakon takia
 13. Pääkirjoitus: Konserttitalon ruma ongelma ei ole ratkeamassa hetkeen
 14. Satu Äijälän Esalainen: Hauskojen tanssivideoiden TikTokista on kehkeytynyt poliittinen vaikuttaja, joka nolasi Trumpinkin
 15. "Viimeinen laadunvarmistus" jää yhä useammin tekemättä – Ruumiinavausten määrä on romahtanut ja asiantuntijat ovat osin eri linjoilla muutoksen syistä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.