Launeen kehutussa perhepuistossa laukkaavat nyt myös keppihevoset

Lahden Launeen perhepuiston kesä on ollut vauhdikas. Pelkästään ohjatuissa toimintatuokioissa on ollut jo yli tuhat kävijää. Tämän kesän uutuus ovat kepparitunnit, joita on kouluikäisille heinäkuussa kaksi kertaa viikossa. Tunnille voi tuoda oman keppihevosen tai valita mieluisimman hepan perhepuiston omasta tallista.

Puiston kerhotoiminnan ohjaaja Henriikka Floor kertoo, että keppihevostunteja on ollut jo heinäkuussa kahtena hellepäivänä ja kummallakin kerralla mukana on ollut parikymmentä koululaista. Aiemmin perhepuisto oli toivonut ja saanut lahjoituksena villasukkia, joista on taiteiltu parikymmentä keppihevosta.

Kepparitunnit on suunnitellut lukiolainen Venla-Maria Uutela, joka on keppihevosten asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta jo kaksi kirjaakin.

Perhepuiston toinen kesän uutuus olivat perhepäivät, jotka pidettiin kesäkuussa. Päivät sisälsivät ohjattua askartelua, grillausta, liikuntaa ja pelejä.

Etenkin ulkopaikkakuntalaiset hämmästelevät ja ihastelevat Launeen monipuolista perhepuistoa, jossa on tarjolla erilaista toimintaa ilmaiseksi.

- Monet sanovat, että olisipa meilläkin tällainen, Floor toteaa.

Perhepuiston ulkoalueilla ei kysellä, mistä kävijät ovat kotoisin. Sisätiloissa pidettävät puuhatuokiot on kuitenkin tarkoitettu vain paikkakuntalaisille, koska kaupunki maksaa ilmaisten tuokioiden materiaalikulut.

Henriikka Floorin mukaan edes sateinen kesäkuu ei hiljentänyt perhepuistoa.

- Saimme hyvää palautetta avoinna pidetystä päärakennuksesta, jonne päästiin tulemaan kotoa - usein eväiden kanssa. Myös kesäkuussa pidetyt kesämuskarit olivat erittäin suosittuja. Muskarit järjestettiin perheen pienimmille Lahden musiikkiopiston kanssa.

Kesäkuun toimintaa monipuolisti Nuorisotoimi, joka järjesti kouluikäisille ohjattua toimintaa.

Nyt jatkuvat, heinäkuussa ja elokuun 10. päivään asti, puuhistuokiot maanantaisin ja grillipäivät keskiviikkoisin. Kepparitunteja on heinäkuun 25. päivään asti tiistaisin ja perjantaisin. Lisäksi heinäkuun loppuun asti on torstaisin temppuliikkaari.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut