Kaksi poliisia haavoittunut ampumisessa Porvoossa – lue yön uutiskooste

Poliisiautoja Eestinmäen päiväkodin pihalla Porvoossa aikaisin sunnuntaiaamuna 25. elokuuta. Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT

Kahta poliisia on ammuttu tehtävän yhteydessä Porvoossa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisit ovat haavoittuneet ja saavat hoitoa.

Poliisi kertoi aamuyöllä, että tapahtumapaikka eristettiin tutkinnan johdosta.

Sosiaalisessa mediassa liikkuvien silminnäkijähavaintojen mukaan Eestinmäen kaupunginosassa Porvoon länsipuolella on nähty parisenkymmentä poliisin yksikköä ja poliisin karhuryhmä.

Ilta-Sanomien mukaan poliisi on sulkenut Porvoosta ulos meneviä teitä ja pysäyttää ja tarkistanut autoja.

Poliisi kertoo asiasta lisää sunnuntaina aamupäivällä.

Venäläismedia: Allegro-junan matkustajat eivät ehkä pääse hyötymään ilmaisesta e-viisumista

Venäjän kaavailema maksuton sähköinen viisumi ei ehkä kelpaa Allegro-junassa, kertoo venäläinen ABNews.

Venäjän liikenneministeriön valmistelemassa määräyksessä listataan raja-asemia, joilla sähköinen viisumi kelpaa. ABNewsin mukaan listalta puuttuu Viipurin asema ja Pietarissa sijaitseva Finljandski vokzal eli Suomen asema. Ne ovat Allegro-junan matkustajien maahantulopaikkoja.

Liikenneministeriön listan mukaan e-viisumi kelpaisi autoliikenteessä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran vastaisilla raja-asemilla.

Meriliikenteessä sähköisellä viisumilla pääsisi maahan Pietarissa Morskoi vokzalin satamasta ja Passazhirski port -satamasta. Myös Pulkovon lentoasema Pietarissa hyväksyisi e-viisumin.

Suomen ulkoministeriö kertoi elokuun alussa, että ilmainen sähköinen viisumi Pietarin ja Leningradin alueelle olisi tulossa lokakuun alussa.

Opintolainahyvityksiä maksetaan tänä vuonna jopa 40 miljoonaa euroa ja määrä kasvaa vuosi vuodelta

Tänä vuonna opiskelijoille maksetaan opintolainahyvityksiä jopa 40 miljoonaa euroa, opetus- ja kulttuuriministeriöstä kerrotaan.

Määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin, ja arvioiden mukaan kyse on vasta alkusoitosta. Asiantuntijoiden mukaan tänä vuonna saadaan ensimmäiset arviot siitä, mille tasolle hyvitysten määrä asettuu.

Opintolainahyvitys otettiin käyttöön syksyllä viisi vuotta sitten. Hyvitys on porkkana korkeakouluopintonsa määräajassa suorittavalle. Jos opiskelija ottaa tarpeeksi lainaa ja saa opinnot kasaan riittävän nopeasti, Kela maksaa osan hänen lainastaan.

Pojat soittavat palvelupuhelimeen aikuisen tuen kaipuussa

Moni poika tarvitsee vieraan aikuisen tukea kasvussaan ja mieltä askarruttavissa kysymyksissä, selviää Tampereen yliopiston ja Väestöliiton tuoreesta tutkimuksesta.

Tuen tarve on selvinnyt Väestöliiton Poikien Puhelimesta. Tutkimusaineistossa olivat mukana siihen vuosina 2010–2018 soitetut 9 500 puhelua. Jotkut pojat ja nuoret miehet soittavat puhelimeen vain jakaakseen päivittäistä arkeaan mutta osa myös vaikeiden kokemusten vuoksi.

Tutkimuksen mukaan nykyistä parempi ymmärrys pojista vaatisi sosiaalisten asenteiden muutosta yhteiskunnassa ja myös tukea vanhemmuudelle.

G7-kokous jatkuu Ranskassa, Brasilian metsäpalot keskeisenä asiana esillä

Ranskassa jatkuu tänään G7-maiden huippukokous. Kokouksen odotetaan muun muassa päättävän, mihin konkreettisiin painostustoimiin Brasiliaa kohtaan ryhdytään, jos maa ei saa metsäpalojaan hallintaan.

Kokouksen muita teemoja ovat taistelu eriarvoisuutta vastaan, kansainvälinen turvallisuustilanne ja ilmastonmuutos.

Ranskan presidentti EmmanuelMacron ja Yhdysvaltain presidentti DonaldTrump viestittivät eilen löytäneensä jo yhteisymmärryksen monista keskeisistä asioista.

G7-maihin kuuluvat Yhdysvallat, Kanada, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Japani. (Lähde: AFP)

Britannian Johnson vaatii Yhdysvaltoja poistamaan kaupan esteitä brittiyhtiöiltä

Britannian pääministeri BorisJohnson kehottaa Yhdysvaltain presidenttiä DonaldTrumpia poistamaan kaupan esteitä brittiyhtiöiltä. Johnson sanoi toimittajille G7-huippukokouksessa, että Yhdysvaltain rajoitukset voivat vaarantaa maiden välisen kauppasopimuksen brexitin jälkeen.

Johnson nosti esille muun muassa brittiläiset lihapiirakat ja suihkukaapit, jotka eivät Yhdysvaltain sääntelyn takia ole amerikkalaiskuluttajien saatavilla.

Vapaakauppasopimusta Yhdysvaltojen kanssa on pidetty äärimmäisen tärkeänä Britannialle EU-eron jälkeen. Kauppakysymykset saattavat viilentää Johnsonin ja Trumpin lämpimiä välejä. (Lähde: AFP)

Israelin hävittäjät tekivät iskuja Syyriaan

Israel on tehnyt ilmaiskuja Syyriaan. Israelin armeija kertoi hävittäjiensä iskeneen kohteisiin Syyriassa estääkseen Iranin lennokkihyökkäyksen Israelin pohjoisosaan.

Syyria puolestaan kertoi ilmatorjuntansa ampuneen vihollisen kohteita pääkaupunki Damaskoksen yllä. Syyrian mukaan suurin osa iskuista on saatu torjuttua.

Israel on tehnyt säännöllisesti iskuja Syyriaan maassa vuonna 2011 alkaneen sodan aikana. Israelin mukaan iskut kohdistuvat Iranin ja shiiajärjestö Hizbollahin kohteisiin. (Lähde: AFP)

Lentopallonaiset hakevat avausvoittoa EM-kisoissa

Naisten lentopallomaajoukkue tähyää tänään avausvoittoonsa EM-turnauksen alkulohkossa Turkissa. Vastassa on Kreikka, ja ottelu alkaa Ankarassa kello 19.30.

Kreikka voitti eilen Ranskan kolmessa erässä. Suomella on kahdesta ottelusta koossa yksi piste, joka kertyi viiteen erään venyneestä ottelusta Turkkia vastaan.

Kreikan kaataminen auttaisi Suomea yltämään tavoitteeseensa eli jatkopaikkaan alkulohkosta. Kuuden joukkueen lohkosta neljä pääsee jatkoon.

Suomi lähtee takaa-ajajana maaottelun toiseen päivään

Suomen miehet ovat tappiolla 99–105 ja naiset 100,5–104,5 perinteisen Ruotsi–Suomi-yleisurheilumaaottelun ensimmäisen päivän jälkeen.

Tänään Suomi yrittää kiriä eroa umpeen keihäsmiesten LassiEtelätalon, OliverHelanderin ja ToniKuuselan johdolla. Naisten 100 metrin aitajuoksussa kolmoisvoittoa jahtaavat AnnimariKorte, ReettaHurske ja NooralottaNeziri.

Maaottelu jatkuu kello 14.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahdessa katkenneen voimajohtopylvään korjaaminen voi vaatia pitkänkin ajan – onnettomuus valtakunnallisestikin harvinainen
 2. Salpausselän kisamaastojen fluoripitoisuudet tutkitaan – hiihtoladut kulkevat pohjavesialueella
 3. Lahtelainen Tomi Amor on Cheekin levy-yhtiön uusi artisti – "Täytyy katsoa tarkasti, kenen kanssa lähtee tekemään yhteistyötä"
 4. Lukijalta: Lahden keskustaa uhkaa slummiutuminen
 5. Leuto ja märkä talvi kuluttaa tiestöä – kerro, missä olet törmännyt pahimpiin paikkoihin Lahdessa
 6. Lahden vanhimmalla ostarilla Ruolalla riittää yhä vetovoimaa – "Yksi parhaista paikoista Lahdessa"
 7. Myrsky sai jäät taas liikkeelle, katso kuvat Vesijärven rannalta
 8. Kauppakeskus Triossa laukesi palohälytys – asiakkaat evakuoitiin
 9. Moni sanoo varautuvansa pahaan päivään, mutta kaikilla se ei onnistu – Jaana, 36, sen sijaan on kerryttänyt vararahastoa jo pitkään: "Erityisen tärkeä se on nyt, kun on perhe ympärillä"
 10. Kivimaan koululla varkaissa käyneen miehen pakomatka päättyi Mukkulaan
 11. Luontodokumentteja tekevät Petteri ja Antti Saario huomaavat ilmaston­muutoksen vaikutukset työssään: "Siitä pitää olla erityisen huolissaan"
 12. Konserttiarvio: Maustetytöt valloitti yleisönsä Lahdessa - tinkimättä omasta tyylistään
 13. Iiro Harjula oli Pelicansin junioreissa "DJ Härski" – nyt hän on matkalla koko kansan ruutukasvoksi
 14. Santtu-Matias Rouvali valittiin Vuoden Matiksi
 15. Näppis: Ne vähäset työt mitä Suomessa on kerkiää omakin väki tekemään, ei tarvita ulkomaalaisia.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.