Lahden eteläisen kehätien työmaata pääsee tutkimaan opastetulla kiertoajelulla – "Ollaan tavattu työmaan aitojenkin sisällä uteliaita ihmisiä"

Lahden eteläisen kehätielle järjestetään kiertoajelu, joka tarjoaa kurkistuksen työmaalle.

Lahden eteläisen kehätien toteutuksesta sovittiin maaliskuussa 2017. Tältä kehätien työmaa näytti syksyllä 2018. Sami Kuusivirta

Veera Sinervo

Valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien allianssikumppani Valtari järjestää lauantaina 31. elokuuta opastettuja kiertoajeluita rakenteilla olevan kehätien Lahden päähän.

Ajelut lähtevät Launeelta osoitteesta Apilakatu 7, joka on myös kierroksen päätepysäkki. Ajelu kestää noin 40 minuuttia, eikä sille tarvitse ilmoittautua erikseen.

Kierroksella kansalaiset pääsevät tutustumaan kehätiehen ja näkemään itse, miten rakennustyöt edistyvät. Kiertoajeluita järjestetään ensi viikon lauantaina kello kymmenestä iltapäivä kolmeen.

Valtari-työmaan viestintävastaava Tarja Kojon mukaan ajatus bussikierrokseen lähti siitä, että monet lähialueiden asukkaat ja sivulliset ovat ilmaisseet kiinnostustaan työmaata kohtaan.

– Me ollaan tavattu asukastilaisuuksissa ja työmaan aitojenkin sisällä niin paljon uteliaita ihmisiä, että päätettiin tarjota tällainen pienkurkistus työmaalle, Kojo kertoo.

Lahden eteläisen kehätien hankkeen on tarkoitus parantaa liikenneturvallisuutta ja ohjata läpikulkuliikenne pois Lahden ja Hollolan keskusta-alueilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisten ryhmäperhepäiväkotien vetäjät tyrmistyneitä kaupungin päätöksestä – aikovat valittaa toiminnan keskeyttämisestä ja epäilevät, että pienet yksiköt halutaan palvelusetelin ulkopuolelle
 2. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei koe infektioambulansseja vielä tarpeellisiksi koronapotilaiden hoidossa: "Viemme hoidon kotiin emmekä kuljeta ihmisiä ympäriinsä"
 3. Mikä käy sote-alan pienten yritysten Päijät-Hämeessä, kun hyvinvointiyhtymän iso yhteisyritys aloittaa?
 4. Koulukiusattu kympin tyttö teki esiintymisestä itselleen ammatin – Orimattilasta lähtöisin oleva Niina Sainius on välillä polttanut itsensä yrittäjänä myös loppuun
 5. Lahden Ironman siirtyy koronaviruspandemian vuoksi – uutta päivämäärää etsitään
 6. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Lammin Porraskoskelta
 7. ”Jäsenistö on vastuuntuntoista ja ohjeita on noudatettu” – Lahdessa golfia pelataan koronaepidemian aikana poikkeusjärjestelyin
 8. FC Lahden yt-neuvottelut ovat päättyneet: koko henkilöstö alentaa palkkojaan
 9. Lukijalta: Hoiva-alan palkkaus on krooninen ongelma koronakriisin jälkeenkin
 10. Ruokailu siirtyi Päijät-Hämeessäkin noutoaikaan – maakunnan yritykset polkaisivat pystyyn myös omia kotiinkuljetuksia
 11. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 12. Työmatkaliikenne ruuhkautti Uudenmaan rajaliikennettä maanantaiaamuna – Nelostiellä pahimmillaan 45 minuutin jono
 13. Tuttavansa kirveellä ja veitsellä surmanneen lahtelaismiehen elinkautistuomio piti hovioikeudessa
 14. Lapset ja nuoret sytyttäneet roskis- ja maastopaloja Lahdessa – "Tällaisella hölmöilyllä on tapana levitä"
 15. Paikallisliikenteen linja-autovuoroja sittenkin Asikkalan ja Lahden välillä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.