Lahden seudun liikenteen bussivuoroihin muutoksia - katso lista, miten vuorot muuttuvat

Bussimatkustaminen innosti sunnuntaina Auton vapaapäivänä. Janne Ranne

Veera Sinervo

Lahden seudun liikenne (LSL) tiedotti perjantaina paikallisliikenteen talvikauden 2019-2020 muutoksista. Sekä aikatauluihin että reitteihin on tehty muutoksia matkustajilta ja liikennöitsijöiltä saadun palautteen perusteella, ja ne astuvat voimaan syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Muutokset toteutetaan nykyisten autokiertojen uudelleenjärjestelyillä muun muassa lisäämällä yksittäisiä vuoroja ja muuttamalla tiettyjä siirtoajoja linjaliikenteeksi. Lahden kaupungin joukkoliikennelogistikon Katja Suhosen mukaan liikenteen kustannukset pysyvät nykyisissä raameissa.

– Näiden kaltaiset pienet muutokset ovat mahdollisia siksi, etteivät ne vaikuta koko päivän aikatauluihin tai lisää kustannuksia merkittävästi.

LSL:n mukaan palautetta on tullut etenkin Hollolasta, missä tehtiin elokuun alkupuolella liikennöintimuutoksia Koiviston Auton uuden sopimuskauden myötä.

Hollolan kunnan kuljetuskoordinaattorin Seppo Tiaisen mukaan linjastoon saatiin täydennyksiä ja parannuksia, mutta edelleen kehitettävääkin on.

– Ratkaisuja yritetään löytää yhteistyössä eri viranomaisten kanssa muun muassa hyödyntämällä hyvinvoinnin palvelualueen tilauskuljetuskapasiteettia muidenkin kuin koululaisten kuljetuksiin, Tiainen toteaa tiedotteessa.

Ihmisten ehdoilla

Suurin osa syyskuun alussa voimaan tulevista muutoksista liittyy työ- ja koulumatkojen helpottamiseen. Varsinaisia reittimuutoksia ei syyskuun alussa nähdä, mutta linja 11 muuttuu kiertolinjaksi, joka kiertää Kauppatorin ja Hollolan kirkonkylän väliä vuorotellen Salpakankaan ja Messilän kautta tunnin välein. Lisäksi olemassa oleville reiteille tehdään yksittäisiä vuoronlisäyksiä ja joitain vuoroja myöhäistetään vaihtoyhteyksien helpottamisen takia.

Katso tästä muutokset

Linjan 7M iltapäivän paluuvuoroa myöhäistetään 10 minuuttia. Uusi lähtöaika palvelee entistä paremmin Helsingistä saapuvia työmatkalaisia. Muutoksessa on huomioitu junien mahdollinen myöhästyminen talviaikaan.

Linjan 8K sunnuntaiaamuun lisätään yksi vuoro, joka lähtee Tiilijärveltä kohti keskustaa klo 7.30. Vuoro palvelee erityisesti Keskussairaalan aamuseitsemältä töistä kotiin palaavia yövuorolaisia.

Linjalle 9 lisätään klo vuoroja molempiin suuntiin helpottamaan koululaisten liikkumista koulujen alkamis- ja päättymisaikoina.

Linjan 10 aamun lähtöaikoja Kauppatorilta aikaistetaan 5 minuuttia, jotta vuorot palvelevat entistä paremmin Keskussairaalan työntekijöitä.

Linjan 10S aamun lähtöaikoja Salpakankaalta myöhäistetään 5 minuuttia, jolloin vuoroille on Salpakankaalla vaihtoyhteys linjalta 11.

Linja 11 muuttuu kiertolinjaksi nimillä 11A ja 11B. Linja kulkee Kauppatorin ja Hollolan kirkonkylän väliä vuorotellen Salpakankaan ja Messilän kautta tunnin välein klo 05-17 välisenä aikana. Muutos palauttaa kaivatun yhteyden Rantatien varrelta Salpakankaalle.

Linjan 16 Patoniitystä klo 7.20 lähtevää vuoroa aikaistetaan 5 minuuttia.

Linjalle 20 lisätään paluuvuoroja arkipäivinä. Alkujaan vuoroja oli vain aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoina yhteen suuntaan, mutta jatkossa reitin siirtoajot ajetaan linjavuoroina, mikä parantaa Hollolan kirkonkylän ja Kauppatorin välin suoraa vuorotarjontaa.

Yksityiskohtaisemmat tiedot muutoksista ja uusista aikatauluista löydät LSL:n verkkosivuilta.

Juttua korjattu 26.8.2019 klo 10.45. Korjattu maininta liikennöitsijästä monikkomuotoon, koska LSL:llä on kaksi liikennöitsijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.