Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Airbnb yleistyy lähinnä pääkaupunkiseudulla

Kotinsa tai huoneensa lyhytaikaiseen vuokraamiseen tarkoitettu <company> Airbnb </company> on yleistynyt Suomessa lähinnä pääkaupunkiseudulla. Helsingistä hakemalla palvelu tarjoaa lähes 900 majoitusvaihtoehtoa, joista osa on kehyskuntien alueella. Esimerkiksi Oulusta Airbnb tarjoaa vain parikymmentä vaihtoehtoa.

STT:n 30:lle Airbnb-majoittajalle lähettämään lyhyeen kyselyyn tuli noin kymmenen vastausta. Niiden perusteella kesäkuukausina kysyntä on noin kaksinkertaista muihin kuukausiin verrattuna. Moni kertoikin vuokraavansa kesällä huonetta tai asuntoaan noin 15–20 vuorokautta kuukaudessa.

Majoituspalvelu Airbnb:n majoittajilla motivaationa on rahan lisäksi myös sosiaalisuus ja joillakin kestävän kehityksen ideologia, Airbnb-majoitusta Helsingissä ja Yhdysvalloissa tutkinut sosiaalipsykologian tutkija Airi Lampinen arvioi. Kodistaan voi vuokrata huoneen turistille, vaikka asuisi asunnossa samaan aikaan.

Airbnb:n listalle asuntonsa, huoneensa tai kesämökkinsä laittava muuttuu verovelvolliseksi vuokranantajaksi heti, kun ensimmäinen majoittuja maksaa katosta päänsä päällä. Vuokraamisessa ei ole tulon alarajaa, vaan majoittaja saa alusta alkaen veronalaista pääomatuloa.