Lahden kaupunki myy polttoöljytukkurille tontin Möysästä – suunnitteilla uusi autopesula

Polttis oy:n autopesulasta on tarkoitus tulla ympäristöystävällinen pesukatu henkilöautoille. Arkistokuva. Pertti Louhelainen

Sanni Laine

Moottori- ja lämmityspolttoöljyihin erikoistunut tukkuyritys Polttis oy haluaa ostaa Möysästä tontin uutta autopesulaa varten. Asemakaavassa autohuolto- ja bensiiniasematontiksi määrätty kortteli on tällä hetkellä Lahden kaupungin omistuksessa. Myytävä tontti sijaitsee Möysässä Polvikadun ja Ahtialantien risteyksessä.

Kauppoja ei vielä ole tehty, sillä Lahden tekninen lautakunta päättää tontin myymisestä kokouksessaan keskiviikkona 28. elokuuta.

Kauppaehdoissa määrätään, että rakentaminen pitää aloittaa ensi vuoden loppuun mennessä ja pesulan täytyy olla käyttökunnossa viimeistään 31.12.2021. Polttis oy:n tarkoitus on rakennuttaa tontille noin 450 kerrosalaneliömetrin suuruisen henkilöautojen pesukadun, joka työllistää noin viisi ihmistä.

Yrittäjä Hannu Kohtaniemi ei halunnut kommentoida suunnitelmia tarkemmin ennen tontin myyntiä.

– Kaikki on vielä avoinna, Kohtaniemi sanoo.

Lahdessa on ennestään useita sekä raskaan kaluston että henkilöautojen pesuloita. Polttiksen pesukadusta on tarkoitus saada mahdollisimman ekologinen ja ympäristöystävällinen, jotta sille voidaan hakea kestävään kehitykseen tähtäävä Joutsenmerkki.

Pohjoismaisen ympäristömerkin saa ajoneuvopesula, jossa resursseja käytetään säästeliäästi ja tehokkaasti, mahdollisimman pienillä päästöillä ilmaan, maaperään ja veteen. Vedenkulutus, jätehuolto ja kemikaalien käyttö ovat tärkeimpiä vaatimuksia.

Myytävä tontti on kooltaan noin 2 200 neliömetriä, ja sen myyntihinta on 80 475 euroa. Ostaja maksaa myös alle 1 600 euron lohkomiskulut.

Juttua muokattu 27.8. kello 23.07: lisätty tieto, että rakentamisen pitää alkaa 2020 loppuun mennessä ja korjattu tieto siitä, että valmista pitää olla viimeistään 2021 lopussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Malja keväälle virtuaalisesti – seuraa Vääksyn lukion kevätjuhlaa tästä
 3. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 4. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 5. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 6. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 7. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 8. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 9. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 10. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 11. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 12. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 13. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"
 14. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 15. Kimmo Kankaan Esalainen: Kauppojen ja ravintoloiden pelikoneet saisi sulkea pysyvästi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 8. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 9. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 10. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 11. Fingerpori 30.5.2020
 12. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?
 15. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.