Lahden kaupungin harrastemessuille odotetaan jopa 12 000 kävijää

Lahden harrastemessut järjestetään jälleen 29.–30. elokuuta Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa.

Harrastemessuilla pääsee tutustumaan erilaisiin harrastuksiin kulttuurista urheiluun. Mervi Pasanen

Veera Sinervo

Lahden harrastemessut avaavat jälleen ovensa Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa torstaina 29. elokuuta. Jo kolmatta kertaa järjestettävät messut tarjoavat lahtelaisnuorille mahdollisuuden tutustua kaupungin harrastustoimintaan kaksipäiväisen tapahtuman muodossa.

Paikalla on Lahden kaupungin tiedotteen mukaan jopa 60 näytteilleasettajaa, jotka esittelevät nuorille erilaisia harrastuksia käytännön tekemisen kautta. Mukana on muun muassa lahtelaisia nuoriso- ja kulttuuriyhdistyksiä sekä liikunta- ja urheiluseuroja. Tapahtumaan odotetaan jopa 12 000 kävijää.

Messuilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia urheilulajeja yksin tai joukkueessa, minkä lisäksi tapahtuman esiintymislavalla nähdään taidokkaita esityksiä. Messujen yhteydessä järjestetään myös Helsingin poliisisoittokunnan ja Hämeen poliisin yhteistyössä toteuttamat ”Pidä huolta” -valistuskonsertit.

Lähes 9 000 nuorta tutustuu messutarjontaan koulupäivänsä aikana torstaina tai perjantaina. Tapahtuma on suunnattu pääasiassa 1.–7.-luokkalaisille lahtelaisnuorille, mutta torstaina kello 14–20 välisenä aikana tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Osallistuminen on maksutonta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.