MotoGP:n Suomen osakilpailu ajetaan KymiRingillä 12. heinäkuuta – velvotteista jäljellä enää varikkorakennuksen ja tilapäisen ratasairaalan valmistuminen

Mika Kallio kääntää KTM:n motogp-pyörää kohti KymiRingin varikkoa. Arkistokuva. Tuomo Seppänen

Oskari Valtonen

Kansainvälinen moottoripyöräliitto (FIM) on julkistanut MotoGP:n virallisen alustavan osakilpailukalenterin vuodelle 2020. KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola vahvistaa, että Suomen MotoGP:n virallinen kilpailupäivä KymiRingillä on 12. heinäkuuta.

Kalenterissa Suomen osakilpailun kohdalle on vielä merkitty lisätieto "Subject to FIM Homologation", mikä tarkoittaa Pohjolan mukaan käynnissä olevaa liiton hyväksymisjärjestelmää.

– Siinä edellytetään, että ratakokonaisuudessa on tietyt asiat olemassa tai että järjestämme tilapäisratkaisut, hän sanoo.

Pohjolan mukaan KymiRingin viimeinen tarkastus ja hyväksyntä tapahtuu toukokuussa 2020. Siihen mennessä varikkorakennus sekä esitetty tilapäinen ratasairaala pitää vielä saada valmiiksi.

Hyväksymisprosessi on normaali käytäntö uusien ratojen kohdalla. Edellinen ja toiseksi viimeisin tarkastus tehtiin KymiRingillä tänä vuonna heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Homogolation-prosessi alkoi KymiRingillä jo vuonna 2014.

Juttua muokattu 28.8.2019 kello 15.50. Korjattu, että Pohjola vahvistaa viralliseksi kilpailupäiväksi 12. heinäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.