Päijät-Hämeessä teknisiä ongelmia koronarokotteen ajanvarauksessa – sote-keskusten puhelimet ruuhkautuivat ja takaisinsoittoajat venyvät

Kaikki tälle viikolle sunnittelut rokotusajat on voitu antaa ajanvarauksen teknisistä ongelmista huolimatta, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Paula Pohjamo
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Sote-keskusten puhelimet ovat ruuhkautuneet koronarokoteaikojen kyselyistä, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Lisäksi sähköisessä ajanvarauksessa on ilmennyt hankaluuksia. Tekniset ongelmat ovat ruuhkauttaneet koronarokoteaikojen varaamista.

Kaikki tälle viikolle suunnitellut rokotusajat on kuitenkin voitu antaa. Aikoja on vielä varattavissa ensi viikolle.

Yhteydenotot sote-keskuksiin ovat lisääntyneet, minkä vuoksi takaisinsoittoajat ovat venyneet myös muissa kuin koronarokotuksiin liittyvissä tapauksissa.

Tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmasen mukaan tällä hetkellä takaisinsoittopyyntöä korona-ajanvaraukseen ei pysty jättämään Harjun terveyden numerossa, mutta ruuhka puretaan tänään tiistaina. Harjun terveyden jonossa on noin 450 puhelua, ja niitä purkaa tällä hetkellä kuusi sairaanhoitajaa, Kuosmanen kertoo.

Yhtymä kertoo tiedotteessa ratkoneensa myös ajanvarauksen teknisiä ongelmia mahdollisimman ripeästi yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Lahden rokotuspiste aukesi vilkkaasti, osa ikäihmisistä yritti rokotteelle ilman ajanvarausta – "En jaksa ymmärtää, miksi joku kieltäytyy tästä"

Yhtymä toivoo, että aika koronarokotukseen varataan ensisijaisesti sähköisesti. Samalla varataan aika myös tehosterokotteeseen 12 viikon päähän. Rokoteannosten väli on muuttunut neljästä viikosta kahteentoista viikkoon.

Ajan voivat nyt varata kaikki vuonna 1941 syntyneet ja sitä vanhemmat. Seuraavien ikä- ja riskiryhmien ajanvarauksen alkamisesta yhtymä tiedottaa erikseen nettisivuillaan, sosiaalisen median kanavissaan ja paikallismediassa.

Yli 70-vuotiaille rokotteena annetaan Biontech-Pfizerin rokotetta. Kun AstraZenecan rokotetta saadaan Päijät-Hämeeseen, sitä käytetään vain alle 70-vuotiaiden rokottamiseen.

Miksi toisen koronarokotuksen saamisesta on ollut tarjolla ristiriitaista tietoa? Päijät-Sote vastaa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut