Espanja ehdoton suosikki – Lahden tulevat kolmosluokkalaiset innostuivat kieliopinnoista, lähes puolet aloittaa syksyllä valinnaisen kielen opiskelun

Ruotsi oli kolmanneksi suosituin kieli tulevien 3.-luokkalaisten keskuudessa Lahdessa. Mirja Hussain

Sohvi Auvinen

Puolet tulevista kolmasluokkalaisista aloittaa Lahdessa valinnaisen vieraan kielen opiskelun ensi lukuvuonna.

Kyseessä on Lahden kaupungin uusi paikallinen kieliohjelma, jossa syksyllä 3. luokan aloittavat voivat aloittaa uuden, valinnaisen A2-kielen opiskelun.

Huoltajat valitsivat kielet lapsilleen tammikuussa, ja valinnaisen kielen opiskelun aloittaa elokuussa yhteensä 527 oppilasta. Suosituin kieli oli espanja, jonka valitsi 265 oppilasta. Saksan valitsi 117, ruotsin 56, venäjän 34, ranskan 29 ja kiinan 20 oppilasta. Kolmasluokkalaisia on Lahdessa yhteensä 1 100.

Kielen opetusryhmä syntyy, jos vähintään 12 oppilasta valitsee kyseisen kielen. Opetusryhmä voi syntyä useamman kuin yhden koulun oppilaista, jolloin opetus toteutetaan joko lähi- tai monimuoto-opetuksena. Näin on esimerkiksi kiinan kielen kohdalla.

– Kiinan kielen valinneista oppilaista muodostuu kaupunkitasoinen kieliryhmä ja opetus toteutetaan täysin etäyhteyksin. Näin saadaan yksi kiinan opetusryhmä syntymään, kertoo perusopetuksen suunnittelija Petra Larvus Lahden kaupungin tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut