Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Jokimaan Biokaasu peruutti hakemuksensa – laitosta ei enää suunnitella asutuksen läheisyyteen

Lahden Jokimaalle kaavaillun biokaasulaitoksen valmistelu on keskeytetty. Jokimaan Biokaasu haki kaupungilta valtakirjaa lupahakemuksen jättämiseksi, mutta yhtiö on nyt peruuttanut hakemuksensa.

Asiaa oli määrä käsitellä keskiviikkona Lahden teknisen ja ympäristölautakunnan kokouksessa. Pohjaesityksen mukaan valtakirjaa ei olisi myönnetty, koska edellytykset poikkeamisluvan myöntämiseksi eivät täyty.

Biokaasulaitosta suunniteltiin Jokimaan ravikeskuksen parkkipaikan pohjoisreunaan. Laitoksessa olisi hyödynnetty hevosenlantaa sekä muita orgaanisia jätteitä.

Biokaasuhankkeen poikkeamislupahakemuk­sesta jätettiin 17 oikaisuvaatimusta, joissa oli 256 allekirjoittajaa.

Laitos olisi tullut 200–300 metrin päähän lähimmistä asuinalueista. Mallinnuksen mukaan varsinkin Oksasenalue olisi kärsinyt ajoittaisista hajuhaitoista.

Lahdessa toimii Labion biokaasulaitos Kujalassa jätekeskuksen yhteydessä.

– Keskittyykö toiminta sinne, vai mikä on tulevaisuus, sen aika näyttää, Lahden kaupungingeodeetti Juha Helminen toteaa.