Jokimaan Biokaasu peruutti hakemuksensa – laitosta ei enää suunnitella asutuksen läheisyyteen

Biokaasulaitosta vastustettiin Jokimaalla viime keväänä pidetyssä asukastilaisuudessa. Sami Lettojärvi

Vili Uuskallio

Lahden Jokimaalle kaavaillun biokaasulaitoksen valmistelu on keskeytetty. Jokimaan Biokaasu haki kaupungilta valtakirjaa lupahakemuksen jättämiseksi, mutta yhtiö on nyt peruuttanut hakemuksensa.

Asiaa oli määrä käsitellä keskiviikkona Lahden teknisen ja ympäristölautakunnan kokouksessa. Pohjaesityksen mukaan valtakirjaa ei olisi myönnetty, koska edellytykset poikkeamisluvan myöntämiseksi eivät täyty.

Biokaasulaitosta suunniteltiin Jokimaan ravikeskuksen parkkipaikan pohjoisreunaan. Laitoksessa olisi hyödynnetty hevosenlantaa sekä muita orgaanisia jätteitä.

Biokaasuhankkeen poikkeamislupahakemuk­sesta jätettiin 17 oikaisuvaatimusta, joissa oli 256 allekirjoittajaa.

Laitos olisi tullut 200–300 metrin päähän lähimmistä asuinalueista. Mallinnuksen mukaan varsinkin Oksasenalue olisi kärsinyt ajoittaisista hajuhaitoista.

Lahdessa toimii Labion biokaasulaitos Kujalassa jätekeskuksen yhteydessä.

– Keskittyykö toiminta sinne, vai mikä on tulevaisuus, sen aika näyttää, Lahden kaupungingeodeetti Juha Helminen toteaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kaupunki perumassa Jokimaan biokaasulaitoksen valtakirjan – poikkeamisluvalle ei edellytyksiä 23.8.2019 18:19
  2. Jokimaan biokaasulaitoksesta järjestettävä uusi kuuleminen – lupalautakunta hyväksyi asukkaiden oikaisuvaatimukset 5.6.2019 20:41
  3. Jokimaan biokaasulaitos hiertää asukkaita, pelkona erityisesti hajuhaitat – ” Ajatus on hyvä, mutta paikka väärä” 16.4.2019 21:38
  4. Jokimaan hevosenlantaa polttavan biokaasulaitoksen hintalappu kolme miljoonaa euroa 29.1.2019 14:55

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut