Suojeltu Jaakkolan tila tuli uudelleen myyntiin – huutokauppa on nyt auki

Jaakkolan tila on nyt uudelleen myynnissä tarjouskilpailulla. Tila ollut Lahti Aquan omistuksessa vuodesta 2006 lähtien. Vili Uuskallio

Heidi Nikunen

Kesäkuussa tarjouskilpailumyynnistä kuntotarkastuksen vuoksi vedetty Jaakkolan tila on uudelleen myynnissä. Lahden kaupungin vesiyhtiön Lahti Aquan omistama, Jalkarannassa sijaitseva vanha 1900-luvun alussa rakennettu arvorakennus on asemakaavalla suojeltu.

Kokonaisuus käsittää lautaverhoillun hirsisen asuinrakennuksen ja hirsisen aitan. Kesäkuun tarjouskilpailussa ostohinta kohosi 130 000 euroon. Uuden omistajan on remontoitava päärakennus asuttavaan kuntoon kolmen vuoden sisällä tehdystä kaupasta. Myös aittarakennusta on kunnostettava siten, ettei se romahda, vaan säilyy osana kulttuuriympäristöä.

Päärakennuksesta on tehty elokuussa kuntotutkimus ja heinäkuun alussa päivätty lausunto haitta-aineista. Tilan piha-alueella on kaksi Jalkarannan vedenottamon pohjavesikaivoa. Tilan myyminen tuli mahdolliseksi, kun vedenottamo ja tilan tontti lohkaistiin erillisiksi tonteiksi. Lahti Aqua rakentaa vedenottamon alueen ympärille enintään 160 senttiä korkean aidan. Lisäksi vedenottamolle rakennetaan uusi kulkuyhteys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.