Lahdessa järjestetään piknik-illallinen taivasalla syyskuun alussa

Kuva on otettu Lahden Taidelauantailta elokuussa 2017. Arkistokuva. Sami Kuusivirta

Oskari Valtonen

Lahdessa järjestetään yhteinen piknik-illallinen Lahti Fringe Festivalin yhteydessä perjantaina 6.9., tiedottaa Lahden kaupunki. Illallinen nautitaan kelllo 18–21 Kirkkopuiston alareunaa mukailevalla Väinö Hovilan Puistotiellä, joka sijaitsee myös samansuuntaisesti Päijänteenkadun vieressä.

Iltaa varten kaupunkilaisille rakennetaan pitkä yhteinen illallispöytä valkoisilla liinoilla katettuna. Osallistujien täytyy pakata mukaan omat ruoat, juomat, astiat ja pöytäsomisteet.

Pöydät on numeroitu tänä vuonna, ja yksi varaaja voi varata vain yhden pöydän. Tiedotteessa kehotetaan varaamaan paikat heti niiden tullessa jakoon sunnuntaina 25.8., sillä ne voivat loppua nopeasti. Liput eivät maksa mitään. Yhteen pöytään mahtuu jopa kahdeksan henkeä.

Ulkoilmatilaisuudessa ei ole varsinaista pukukoodia, mutta paikalle kannattaa varata jotain lämmintä. Juhlavaan pukeutumiseen kehotetaan.

Suojautuminen sateen varalta suositeltavaa

Pöytiä ei ole suojattu sateelta, mutta Puistotien ylle kaartuvat puut voivat suojata niitä vähän. Mikäli ylle sattuu sadekuuro, oma sadesuoja pelastaa illan varmimmin.

Järjestäjät toivovat, että kaikki pöytäseurueet toisivat mukanaan omia patterikäyttöisiä led-kynttilöitä, -valaisimia ja ketjuja paloturvallista valaistusta varten.

Paikalle saapumista suositellaan jalan, julkisilla kulkuvälineillä tai polkupyörällä. Vieraiden oletetaan myös vievän roskat roskiksiin ja vastaavan siisteydestä. Alueella on järjestyksenvalvonta.

Tapahtuman yhteydessä on lisäksi mahdollisuus nähdä kuvakollaasi Malskin keskuksen edistymisestä ja Kannaksen lukion opiskelijoiden maalauksia työmaa-aidoissa.

Piknik-illallisen Lahden taivaan alla järjestävät Lahden kaupunki, Lahti City ry ja Yhteismaa ry. Tapahtuma on osa Lahti Fringe Festivalin ohjelmaa. Mukana tapahtuvassa ovat myös Inspis ry. Malskin rakennustiimi ja Tajumo-hanke.

Ilmoittautumisohjeet ja runsaasti lisätietoa illallisesta löytyy tapahtuman omilta nettisivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 2. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 3. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – koronasovellus määrä julkaista kuun lopulla
 4. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 5. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 6. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 7. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 8. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 9. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 10. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 11. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 12. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 13. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 14. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 15. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.