Soini ja Louhelainen: Suomi ei nouse tviittuilulla - Tähän "piippauskokoomus" kompastuu

Perussuomalaiset pyrkii Suomen suurimmaksi puolueeksi ja puheenjohtaja Timo Soini haluaa hallitusvastuuseen. Soinin mukaan tilanne on niin huono, ettei Suomi pärjää ilman perussuomalaisia. Hän kuitenkin vakuutti puolueensa eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaalla, ettei puolue luovu periaatteistaan.

Soini ei lähtenyt nimeämään suosikkipohjaa, mutta kritisoi erityisesti kokoomusta. Hän kertoi pärjäävänsä hyvin perinteisen pappakokoomuksen kanssa, jota Sauli Niinistö edustaa. Kataisen-Stubbin piippauskokoomus, jonka uusin mannekiini on Laura Räty, ei ole tästä maailmasta vaan Somemaailmasta.

– Peukaloihinsa ja peukutukseen se piippauskokoomus kompastuu.

Soini patisteli omaa väkeään vaalikentille kansan pariin kertomaan perussuomalaisten linjasta.

– Tämä linja täytyy kertoa ihmisille kasvotusten ilmielävänä, eikä siinä tviittuilu riitä, joka useammin vaan ärsyttää, poksahtaen bittiavaruuksiin uusien tviittailujen tieltä.

Kansanedustaja Anne Louhelainen oli samaa mieltä Soinin kanssa. Sosiaalinen media on tätä päivää, mutta kaikki eivät ole somessa ja ota selfietä. Suuri osa ihmisistä painii arkisten ongelmien kanssa.

– Kansassa se voima on, Louhelainen korosti.

Perussuomalaiset vaatii edelleen tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ja jätevesiasetuksen kumoamista. Puolue pitää linjansa niin ydinvoima- kuin homoliittoasioissa.

Hallitukseen menon kynnyskysymyksenä Soini pitää Suomen eurolinjan muutosta. Soinin mielestä eurokriisin hoitaminen ei voi jatkua nykyisellään, sillä nyt kaikki on pielessä ja eurossa olevat maat eivät ole nousseet eikä ne nouse pankkeja tukemalla.

Hän kysyi, miten alhaiset korot auttavat ihmisiä ja yrityksiä, jos kukaan ei investoi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut