Lahdessa mahdollinen joukkoaltistuminen kahdessa ravintolassa

Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan. Marja Tarvainen

ESS

Lahdessa tapahtui helmikuun alussa mahdollinen joukkoaltistuminen koronavirukselle, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä (Päijät-Sote).

Koronapositiiviseksi varmistunut henkilö vieraili tartuttavuusaikanaan Pieni Karhu -pubissa Lahdenkadulla tiistaina 2.2. ja keskiviikkona 3.2. kello 19.–22.30. Lisäksi hän söi molempina päivinä Lounasravintola Männyssä Hennalassa kello 12–13.

Päijät-Sote kehottaa kyseisinä aikoina näissä ravitsemusliikkeissä asioineita seuraamaan terveydentilaansa. Koronavirustartuntaa epäilevien tulee hakeutua testiin soittamalla Päivystysavun numeroon 116117 tai tekemällä koronaoirearvio omaolo.fi-palvelussa.

Terveysasemille tai muihin terveydenhuollon toimipisteisiin ei tule hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista.

Päijät-Sote muistuttaa turvavälien sekä käsi- ja yskimishygienian noudattamisen tärkeydestä. Suositus kasvomaskin käytöstä on Päijät-Hämeen alueella voimassa. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Brittimuunnosten aiheuttamia tartuntoja on ilmennyt lisää – rokotteen on saanut yli 7 300 ihmistä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut