Kuuden kunnan liitos: Kari ja Skinnari jaa, Louhelainen ja Rehula ei

Päijät-Hämeen kansanedustajien näkemykset kuuden kunnan kuntaliitoksesta junnaavat paikallaan ja jakaantuvat kahtia. Lahden demariedustajat, Mika Kari ja Jouko Skinnari sanovat liitoksella jaa. Hollolalaiset Juha Rehula (kesk.) ja Anne Louhelainen (ps.) ovat edelleen tiukasti liitosta vastaan.

Kalle Jokinen (kok.) Orimattilasta on seurannut liitosselvitystä sivusta ja korostaa aina kunnioittavansa kunnan omaa näkemystä.

Kari korostaa, että Päijät-Hämeessä tietomäärä on huippuluokkaa, joten luottamusmiesten on helppo tehdä päätöksiä. He eivät voi mennä ainakaan sen taakse, ettei asioita ole selvitetty. Hänestä palveluista vastaaminen vaatii vahvempaa ja elinvoimaisempaa kuntaa. Hän ihmettelee, mihin faktoihin ja logiikkaan se perustuu, että hollolalaiset pärjäisivät itsekseen.

- Mitä suurempi liitos, sen parempi se on, mutta täytyy olla myös realisti, Skinnari sanoo ja muistuttaa, että asiat etenevät julkisella puolella hitaasti.

Louhelaisen mukaan perussuomalaiset ovat kuunnelleet äänestäjiä.

- Liitos toisi kylmää kyytiä kuntalaisille, siksi kuntalaiset eivät ole liitoksen takana.

Rehula vertaa liitoskeskustelua Nato-keskusteluun.

- Siihen kehotetaan, mutta jos olet väärää mieltä, sinua lyödään pesäpallomailalla päähän.

Rehula korostaa, että onnistuneen liitoksen takeena on luottamus, mutta siinä ollaan otettu takapakkia edelliseen harjoitukseen verrattuna. Hän muistuttaa, että kuntatalous kiristyy, mutta se koskettaa niin suuria kuin pieniäkin kuntia.

Aiheesta lisää tiistain Etelä-Suomen Sanomissa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut