8.2. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Brittimuunnosten aiheuttamia tartuntoja on ilmennyt lisää – rokotteen on saanut yli 7 300 ihmistä

Päijät-Hämeessä asukkaiden laajamittainen rokottaminen on käynnistynyt tänään maanantaina ensimmäisten yli 80-vuotiaiden rokotuksilla. Kai Skyttä
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin eilen sunnuntaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa tehohoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

Viime viikolla todettiin 42 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on sama kuin sitä edeltäneellä viikolla. Yhtymän mukaan viikoittaiset tartuntamäärät ovat pysyneet varsin samanlaisina jo kuukauden ajan.

Alueella on varmistunut yhteensä seitsemän koronaviruksen brittivariantin aiheuttamaa tartuntaa. Kaikissa tapauksissa on kyse tiedossa olevasta altistuksesta brittimuunnokselle, yhtymästä kerrotaan.

Yhtymän mukaan kansallisesti epidemia on mennyt viime viikkoina huonompaan suuntaan, ja erityisen hyvin leviäviä koronaviruksen muunnoksia on löytynyt lisää.

Koronarokotteita on annettu yhtymän alueella 7 321, ja 5 830 henkilöä on saanut vähintään yhden rokoteannoksen. Tämän viikon aikana on tarkoitus antaa noin 2 000 rokotusannosta lisää. Seuraavilla viikoilla rokotusmäärät nousevat. Asukkaiden laajamittainen rokottaminen on käynnistynyt tänään maanantaina ensimmäisten yli 80-vuotiaiden rokotuksilla. Yhtymän mukaan rokotusaikoja on edelleen tarjolla viikolle 7. 

Alue on yhä epidemian kiihtymisvaiheessa. Varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu yhteensä 1 235, ja koronavirusnäytteitä on otettu 72 906. Alueen koronayhteistyöryhmä kokoontuu maanantaina tarkastelemaan koronatilannetta ja linjaamaan alueellisia suosituksia.

Koronatartuntoja kouluissa Lahdessa ja Hollolassa – lähes 150 oppilasta karanteeniin ja etäkouluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut