Luhtikadun asukkaille vaate- ja varusteapua – kiireellisimmät asumistarpeet saatu ratkottua

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja lahtelainen Kirkkis-kirpputori toteuttavat yhteistyönä lahjoituskampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä Luhtikatu 3:n maanantaisessa tulipalossa kotinsa menettäneille vaatteita ja muuta kodin tavaraa.

Luhtikatu 3:ssa maanantai-iltana syttyneen tulipalon sammutustyöt kestivät pitkälle tiistai-iltapäivään asti. Ruska Paronen

Veera Sinervo

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja lahtelainen Kirkkis-kirpputori toteuttavat yhteistyönä lahjoituskampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä Luhtikatu 3:n maanantaisessa tulipalossa kotinsa menettäneille vaatteita ja muuta kodin tavaraa. Lahjoitettavat tavarat voi toimittaa suoraan Kirkkikselle tai sopia henkilökunnan kanssa maksuttomasta noudosta.

Lahjoitetut tavarat pidetään erillään kirpputorilla myytävistä tuotteista, ja Luhtikadun asukkaat saavat hakea niitä korvauksetta Kirkkiksen tiloista Lahdesta osoitteesta Ajokatu 81.

"Kaikilla on katto pään päällä"

Hyvinvointiyhtymän mukaan tulipalossa kotinsa menettäneiden kiireellisimmät asumistarpeet on saatu ratkottua. Palaneessa kerrostalossa oli yhteensä 70 asuntoa ja 101 asukasta. Palossa tuhoutui täysin ainakin 30 asuntoa.

Korvaavia asuinpaikkoja on löydetty muun muassa vakuutusyhtiöiden, läheisten ja yksityisten vuokramarkkinoiden kautta. Lisäksi hyvinvointiyhtymällä on varalla asuntoja, joita voidaan ottaa tilapäiskäyttöön kriisitilanteissa.

Lisäksi Lahden Talot käsittelee edelleen kiireellisinä asuntohakemukset, joissa hakija on Luhtikatu 3:n asukas.

– Kaikilla on katto pään päällä. Meillähän ei hirveästi tällaisia niin sanottuja varaventtiiliasuntoja ole, mutta käyttöön on otettu muutamia yksittäisiä HYKY:n asuntoja, kertoo hyvinvointiyhtymän perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialajohtaja Mika Forsberg.

Kriisipuhelin pysyy auki, palopaikan päivystys loppuu

Hyvinvointiyhtymän sosiaalityöntekijöiden ja Punaisen ristin henkilökunnan päivystys palopaikalla loppuu torstaina, mutta Luhtikadun asukkaille ja heidän lähiomaisilleen avattu päivystävä puhelin säilyy edelleen käytössä. Forsbergin mukaan kriisipuhelinta pidetään auki toistaiseksi ja niin kauan, kuin tarve vaatii.

– Seurailemme numeroon tulevien yhteydenottojen määrää, ja teemme päätöksen puhelinpäivystyksen jatkamisesta ensi viikolla.

Numerosta saa apua käytännön asioiden järjestämiseen. Sieltä myös ohjataan tarvittaessa eteenpäin, mikäli soittaja kokee tarvitsevansa keskusteluapua tai muuta tukea tapahtuman käsittelyyn.

Päivystävän puhelimen numero on 044 482 3175.

Juttua korjattu 4.7.: korjattu päivystävän puhelimen numero ja Kirkkiksen osoite.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.