Museokauppa avaa ovensa Lahdessa – "Esimakua siitä, millainen uusi museo tulee olemaan"

Museokaupassa on myynnissä muun muassa taideteoskuvilla varustettuja tuotteita ja jäljennöksiä klassikkojulisteista. Eetu-Pekka Heiskanen

Anne Honkanen

Lahteen rakenteilla olevan taide-, juliste- ja muotoilumuseon museokauppa avautuu maanantaina 8. helmikuuta.

Museokauppa on ensimmäinen osa uutta museota, johon yleisö pääsee tutustumaan. Se avautuu reilu vuosi ennen museon muita tiloja. Taide-, juliste- ja muotoilumuseo avautuu kävijöille kokonaisuudessaan keväällä 2022.

– On ilo päästä esittelemään uutta museokauppaa. Se antaa esimakua siitä, millainen uusi museomme tulee olemaan, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Ulla Aaltio tiedotteessa.

Malskilla toimi viime syksynä jo museon pop-up-kauppa. Kaupan tilat suljettiin, ja museokaupan lopullinen sisustus rakennettiin valmiiksi.

Museokaupassa on myynnissä muun muassa taideteoskuvilla varustettuja tuotteita ja jäljennöksiä klassikkojulisteista. Museokaupan tuotteita voi ostaa myös verkkokaupan kautta.

Museokaupan kalustuksen on suunnitellut Kuudes Helsinki ja toteuttanut Vaahteramäen Verstashuone Vesivehmaalta, Asikkalasta.

Museo aloittaa Facebook-livet Lahdessa – "Meiltä usein kysellään, mitä museossa tehdään ja miten museotoiminnan suunnittelu etenee"

Lahti nousi kyselyssä esille kaupunkina, jossa halutaan julkista taidetta – lahtelaisten kasvaneelle taidenälälle löytyi syitä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut