Koronatartuntoja kouluissa Lahdessa ja Hollolassa – lähes 150 oppilasta karanteeniin ja etäkouluun

Nina Räty

Kolmella lahtelaiskoululla ja kahdella koululla Hollolassa on varmistunut koronatartuntoja tämän viikonlopun ja kuluneen arkiviikon aikana. Altistuneita oppilaita ja henkilökunnan jäseniä on yhteensä

Lähteen koulun Liipolan toimipisteellä etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirtyi 32 oppilasta ja kuusi henkilöstöön kuuluvaa lauantaista ja sunnuntaista alkaen.

Salpausselän koulussa etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirtyi 21 oppilasta ja viisi henkilökunnan jäsentä maanantaista ja tiistaista alkaen.

Kirkonkylän koulussa Nastolassa yli kaksikymmentä oppilasta ja yksi työntekijä siirtyivät karanteeniin ja etätyöskentelyyn torstaina.

Lisäksi Yle kertoi, että Hollolassa Heinsuon koulussa 45 henkilöä on altistunut koronavirukselle, kun yhdellä koulun oppilaalla todettiin koronavirustartunta. Myös hollolalaisessa Kankaan koulussa henkilökunnan jäsenellä varmistettiin koronatartunta. Koronavirukselle altistui koulussa 18 henkilöä. Altistuneet ovat karanteenissa ja etäopetuksessa.

Neljäntoista vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta.

Juttua korjattu 7.2. kello 14.40. Karanteeniaika on nyt 14 vuorokautta altistustilanteesta aiemman 10 vuorokauden sijaan. Juttua päivitetty 8.2. klo 10.21 tiedolla Hollolan koulujen tiedoilla.

Eristys- ja karanteeniajat pitenevät Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut