Sekatavarakauppa ja siivouspalvelut - näitä mökkiläiset kaipaavat Padasjoella ja Asikkalassa

Anne Parviainen ja Markku Luokkanen käyvät kesällä Kalkkisilta olevalta mökiltään käsin töissä Lahdessa ja harkitsevat lopullista muuttoa mökille eläkepäiviksi. Antti Yrjönen

Elina Nissinen

Pienet kunnat heräävät kesällä, kun suomalaiset vetäytyvät suurista kaupungeista luonnon rauhaan nauttimaan lomistaan. Kuusi Päijät-Hämeessä ja lähialueella mökkeilevää kertovat, mitä palveluja mökkikunnaltaan kaipaavat.

– Emme tarvitse Lahdesta yhtään mitään, kaupungissa asuvat Anne Parviainen ja Markku Luokkanen toteavat.

Molemmat kehuivat kilvan mökkikyläänsä Asikkalan Kalkkisia, jossa erityisesti miellyttivät K-kauppa Lampinen, Viini-Pihamaa ja Mani-Baari. Erityismaininnan saivat paikalliset yrittäjät, joiden palveluita Parviainen ja Luokkanen ovat käyttäneet muun muassa puunkaadossa ja lumenaurauksessa.

– Urakoitsijoista tulee melkein kuin naapureita, vaikka eivät oikeasti olekaan naapureita, Parviainen selittää.

– Hintataso on täällä edullisempi kuin Lahdessa työn laatuun nähden, Luokkanen toteaa.

Sanna Valtonen. Antti Yrjönen

Vantaalainen Sanna Valtonen ei kaipaa mökkikunnaltaan Padasjoelta mitään erikoisia palveluita, sillä hänestä mökille on tarkoitus tulla lepäämään. Toimiva nettiyhteys on tärkeä, jotta voi maksaa laskut, mutta muuten mökki on rauhoittumisen paikka.

– Isot ostokset teemme Karismassa, ja Padasjoen kaupat riittävät hyvin täydentämiseen. Jonkinlainen kesätori voisi olla vielä kiva lisä, hän kertoo.

Eila Passila ja Esko Pylvänen. Antti Yrjönen

Rautajärvellä mökkeilevät hollolalaiset Eila Passila ja Esko Pylvänen harmittelivat, ettei kesänviettopaikan läheltä löydy Alkoa.

– Ennen pikkukaupat saattoivat tehdä Alkon kanssa yhteistyötä ja tuotteita pystyttiin kuljettamaan myymälöiden ja kauppojen välillä, mutta enää sellaista ei taida olla, Passila pohtii.

Passila ja Pylvänäinen kehuvat kuitenkin kovasti Rautajärvellä olevaa sekatavarakauppaa, josta löytyy heidän mukaansa ihan mitä vain laidasta laitaan.

Noora Huolman, sylissä Anni Huolman. Antti Yrjönen

Kangasalalla asuva, mutta Padasjoella mökkeilevä Noora Huolman kehui paikallisia pienyrittäjiä ja hyviä ravintoloita. Kylälle hän kaipaisi sekatavarakauppaa, josta voisi täydentää mökin varustusta helposti.

– Mökille tarvitsee aina kaikenlaista pikkusälää, jota pitää nyt raahata kaupungista, Huolman kertoo.

Päivi Tamminen ja Jarmo Tamminen. Antti Yrjönen

Tuusulalaiset Päivi ja Jarmo Tamminen ovat havitelleet mökkipitäjältään Kalkkisilta siivouspalveluja, mutta eivät ole löytäneet.

– Olisi ihanaa tulla puhtaaseen mökkiin siten, että heti ensimmäisenä ei tarvitsisi alkaa siivoamaan, Päivi Tamminen haaveilee. Parin mökki on talviasuttava ja he viettävätkin siellä aikaa ympäri vuoden.

– Tämä on aivan ihana kylä, Päivi Tamminen huokaa ja esittelee I love Kalkkinen -kangaskassiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut