Asikkalan Vääksyn mobilisti-iltaan kokoontuu tänään jälleen satoja harrasteajoneuvoja – liikenteen odotetaan ruuhkautuvan

Vääksyyn odotetaan jälleen satoja vanhoja menopelejä. Kuva on viime vuoden tapahtumasta. Elena Liseytseva

Oskari Valtonen

Vääksyn kanavapuisto täyttyy jälleen museoikäisistä menopeleistä tiistaina 9.7. järjestettävän Mobilisti-illan myötä. Kanava-alueelle saapuu sadoittain vanhoja autoja, moottoripyöriä, traktoreita ja mopoja. Maksuton tapahtuma alkaa kello 14 ja päättyy klo 20–21 aikoihin.

Liikenteen odotetaan ruuhkautuvan etenkin Vääksyyn johtavilla teillä. Myös muille Päijät-Hämeen teille suositellaan varaamaan tavallista enemmän aikaan matkantekoon.

Paikan päälle puistoon pääsee vain yli 30-vuotiaalla ajoneuvolla. Tilanahtauden vuoksi uudemmat menopelit on syytä pysäköidä pienen kävelymatkan päähän. Nykykalustolla saapuvaa yleisöä pyydetään pysäköimään joko Vanhan Vääksyn alueelle tai Anianpellon liikekeskukseen. Parkkitilaa löytyy lähietäisyydeltä myös urheilukeskuksen, koulujen ja kirjaston pysäköintialueilta, ohjeistavat järjestäjät tiedotteessa.

Perinteikäs ja suosittu tapahtuma järjestetään jo 18. kerran. Aiempina vuosina Kanavan puisto on täyttynyt ääriään myöten klassikkoajoneuvoista. Paikalle on saapunut parhaimmillaan jopa 700 vanhaa museomenopeliä ja useampi tuhat vierailijaa.

Tapahtumassa kerätään myös vapaaehtoisia lahjoituksia turvallinen Vääksy–Vierumäki-baana -hankkeeseen ja paikallisille lapsille sekä nuorille suunnattuun toimintaan. Asikkalalainen yritys, Viipurilainen Kotileipomo lahjoittaa kaikille museoajoneuvoilla saapuville ruisleivän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.