Aito punainen kaksikerroksinen bussi Lontoosta ilmestyy Lahden katukuvaan – suunnitelmissa on järjestää kaupunkikierroksia

Bussi on yleisölle esittelyssä Radio- ja tv-museon Mastolan pihalla tämän viikon torstaista lauantaihin asti. Hannu Hannula

Oskari Valtonen

Lahden kaduilta voi pian bongata Lontoon liikenteestä tutun ikonisen punaisen kaksikerroksisen bussin.

Radio- ja tv-museosäätiön sekä moottoripyörämuseon yhteistyössä ostama bussi on aito London Transportin Double Decker vuodelta 1965. Sitä tullaan käyttämään muun muassa museoiden ja tapahtumien asiakkaiden kuljettamiseen.

Suunnitelmissa on järjestää bussilla eri teemaisia kaupunkikierroksia ja yksityistilaisuuksia.

– Seuraavaksi etsimme muutaman linja-autonkuljettajan koulutettavaksi tämän, muista poikkeavan auton kuljettajiksi, toteaa moottoripyörämuseon ja Ace Corner -ravintolan omistaja Riku Routo.

London Busin uskotaan lisäävän Lahden tapahtumien ja museoiden vetovoimaa entisestään. Esimerkiksi moottoripyörämuseon ja Ace Cornerin tapahtumissa kävi viime vuonna yli 45 000 vierailijaa.

– Uskon tämän hankinnan sopivan erinomaisesti Lahteen ja piristävän Radiomäen kehittämistä entistä viihtyisämmäksi vierailukohteeksi, sanoo Radio- ja tv-museosäätiön hallituksen puheenjohtaja Reijo Mäki-Korvela.

Bussi on yleisölle esittelyssä Radio- ja tv-museon Mastolan pihalla tämän viikon torstaista lauantaihin asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut