Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Orvot siilinpoikaset toipuvat eläinhoitolassa

Samalta alueelta löytyi nyt alkuviikolla siilin pesä, joka oli ollut useita päiviä tyhjillään. Sen emo on toki voinut jäädä myös auton alle. Orvoiksi jääneistä poikasista kolme oli ehtinyt nälkiintyä kuoliaaksi, ennen kuin pesä havaittiin. Loput neljä poikasta saatiin pelastettua eläinsuojeluvalvojan hoiviin, mutta yksi kuitenkin menehtyi heti samana iltana.

Alaikäisiä lapsia ei toki saa rikosvastuuseen, mutta poliisi Mauri Takanen on luvannut käydä pitämässä asian tiimoilta puhuttelun lapsijoukolle, ja lisäksi asia menee poliisin tutkintaan.

-\!q Kyllä se täytyy selväksi tehdä, että eläimiä pitää kunnioittaa ja arvostaa, ja että lait suojelevat niitäkin, Takanen toteaa jämäkästi.

Eläinsuojeluvalvoja Sari Valtanen kertoo, että luonnoneläimiin kohdistuvaa häirintää ja kiusantekoa tapahtuu valitettavan usein.

-\!q Linnunpesiä tuhotaan, eläimiä potkitaan ja kivitetään. Nykymaailmassa moni eläin on urbanisoitunut, ja asustaa kaupunkialueellakin ihmisten läheisyydessä. Siili on yksi tällainen esimerkki, ja se joutuu usein myös julmuuden kohteeksi. Siilihän vetäytyy vaaran uhatessa kerälle, eikä pakene, joten se on helppo kohde ilkeyksille, Valtanen pudistelee päätään.