Bauhaus osti Lahden Kodin Terran – tulossa kymmeniä uusia työpaikkoja

Lahden Kodin Terran toiminta päättyy viimeistään tämän vuoden marraskuun lopussa. Sami Lettojärvi

Veera Sinervo

Osuuskauppa Hämeenmaa on myynyt Lahden Kodin Terra -tavaratalon Bauhausille. Lahden Kodin Terran toiminta on ollut tappiollista, ja toiminta päättyy viimeistään tämän vuoden marraskuun lopussa.

Kodin Terran tavaratalo uudistetaan ja sen tilalle tulee palveleva Bauhaus-myymälä, joka on määrä avata alkuvuonna 2020. Uudesta tavaratalosta löytyy yli 120 000 tuotetta kodin ja puutarhan rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen.

Bauhausin talousjohtaja Ansu Saarelan mukaan Lahteen laajentumisen kokonaisinvestointi on merkittävä. Bauhaus on kasvattanut tulostaan vuosittain, ja Lahden kaupoilla Bauhaus vahvistaa markkina-asemaansa Suomessa.

Luvassa uusia työpaikkoja

Lahden Kodin Terran henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Bauhausin palvelukseen joulukuun alussa. Lisäksi Bauhaus palkkaa kymmeniä uusia henkilöitä kaupan työtehtäviin loppuvuoden 2019 aikana. Bauhaus-tavaratalo työllistää tyypillisesti noin 100 kaupan alan ammattilaista.

Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormiston mukaan Lahden Kodin Terran henkilöstö on tehnyt hyvää työtä. Myymälä ei kuitenkaan ole kehittynyt samaan tapaan, kuin Hämeenlinnassa, jossa toiminta jatkuu edelleen normaalisti.

– Haluan jo tässä kohdassa kiittää meidän Lahden Terramme hienoa henkilöstöä, joka on haastavassa markkinatilanteessa upeasti palvellut asiakkaitamme vuosien varrella, Vormisto korostaa tiedotteessa.

Hämeenmaa panostaa Prismoihin

Vormiston mukaan Hämeenmaa aikoo vahvistaa Prismojen valikoimia. Pienraudan, työkalujen ja puutarhatuotteiden myynti siirtyy Lahden alueella Prismoihin.

– Prismojen valikoimia kasvatetaan, ja näille tuotealueille tullaan antamaan hieman nykyistä enemmän tilaa. Lisäksi selvitämme raskaan rautatavaran myynnin mahdollisuutta verkkokaupassa, Vormisto kertoo tiedotteessa.

Hämeemaalla on suunnitteilla uusia Prisma-myymälöitä Heinolaan ja Orimattilaan.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 12.7.2019 klo 13.26.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.