HS: Koiviston Auto ei ole sittenkään päätymässä maksamaan 54 miljoonan euron tukia takaisin – maksu näyttäisi siirtyvän Helsingin kaupungille

Kuvituskuva. Timo-Pekka Heima

Oskari Valtonen

Koiviston Auto ei ole sittenkään päätymässä maksamaan kymmenien miljoonien eurojen tukien takaisinperintää, kertoo Helsingin Sanomat.

Euroopan komissio totesi kesäkuun lopussa, että Helsingin Bussiliikenne (Helb) sai Helsingin kaupungilta laitonta ja kilpailua vääristävää tukea vuosina 2005–2012. Vuonna 2015 Helbin ostaneen Koiviston Auton oli määrä maksaa tuet takaisin kaupungille, mikä olisi johtanut Helsingin bussiliikenteen toiminnan loppumiseen.

Koiviston Auton konsernijohtaja Antti Norrlinin mukaan tytäryhtiö Helb näyttäisi kuitenkin välttyvän takaisinperinnältä, koska asiasta on tehty ehto Koiviston Auton ja kaupungin omistaman myyjäyhtiön väliseen kauppasopimukseen.

Koiviston auto on saanut päätösluonnoksen Euroopan komissiosta. Päätös ei silti ole vielä julkinen, koska komission on karsittava siitä luottamukselliset tiedot.

– Kaupassa on sovittu, että jos on mahdollisuus takaisinperinnästä, Helsingin kaupungin omistama myyjäyhtiö vastaa kustannuksista, Norrlin kertoo Helsingin Sanomille.

Tämä tarkoittaisi sitä, että Helsingin kaupunki joutuisi itse vastaamaan laittomiksi arvioiduista tuista. Perittävien tukien suuruus on yhteensä 54,2 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 2. Padasjoella riehuu suuri maastopalo, 50 sammuttajaa taistelee liekkejä vastaan
 3. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 4. Lahti Soccer pelataan kesäkuussa, myös Masto Cupin aikataulu edelleen voimassa
 5. Lahden keskustan tuntumassa on liikkunut viime päivinä useita hirviä – "Kun vasat lähtevät emon luota, ne poukkoilevat ympäriinsä"
 6. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 7. Työttömien työntekijöiden määrä kasvoi roimasti Päijät-Hämeessä - Lahdessa korkein työttömyysaste
 8. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 9. Hyvinvointiyhtymän perusterveydenhuollon lääkärit ja hammaslääkärit ovat huolissaan valmistellusta yhteisyrityksestä – enemmistö ei usko mallin hyödyttävän palvelutuotantoa
 10. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Asikkalan Vääksyyn
 11. Henkilöauto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Heinolassa
 12. Kuluttajille myytävissä autonostimissa on hengenvaara, tuotteet palautettava ostopaikkaan
 13. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät"
 14. Hartolassa syttyi maastopalojen sarja
 15. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.