Lahden Kalaveikkojen varapuheenjohtaja: "Padasjoella rapuja on kerroksittain pohjassa"

Lahden Kalaveikkojen varapuheenjohtaja Eero Mäki kertoi Radio Voimalla säiden vaikuttavan tällä hetkellä kalaonneen. Minni Salminen

Minni Salminen

Lahden Kalaveikkojen varapuheenjohtaja Eero Mäkikertoi Radio Voimalla säiden vaikuttavan tällä hetkellä kalaonneen.- Nyt kun ilmat vaihtelevat niin paljon, että pintavesi jäähtyy, niin pieneliöstö painuu pohjaan. Kalat menevät perässä ja syönti huononee, Mäki valitteli.

Mikäli kalastus kiinnostaa ja kalaseuraa on vailla, niin Lahden Kalaveikkoihin voi liittyä kuka vaan.- Suurin osa taitaa olla harmaapartoja, mutta nuoriakin on muutama. Jos joku haluaa olla minun kaverina, niin ei tarvitse osata juuri mitään. Neuvon kyllä ihan suoraan kaikki konstit, mitä tiedän ja osaan. Aika iso osa meidän porukasta jakaa tietoa tarvittaessa, Mäki valaisi.

Muovittomat kalastuskisat torstaisin

Lahden Kalaveikot järjestävät kaikille avoimia mato-onkikisoja torstaisin. Kisat ovat olleet jo kaksi vuotta muovittomat.- Emme enää jaa kisoissa muovipusseja. Meillä meni vuosittain valtava määrä muovikasseja. Hurjimmissa kilpailuissa oli mukana 100 osallistujaa ja kasseja meni monta laatikollista, kertoi Kalaveikkojen varapuheenjohtaja.

Parhaat kala- ja matopaikat Lahdessa

Parhaista matopaikoista kysyttäessä Mäki vinkkasi käymään kaupassa.- Motonetistä, Hong Kongista ja isoista S-tavarataloista löytyy kylmäkaappeja, joista löytyy todella hyviä onkimatoja. Lahdessa oli aikoinaan hyviä matopaikkoja, mutta nyt ne on ajettu soraa täyteen. Matohan ei sorassa viihdy, Mäki kuvaili.Vesijärven parhaat kalapaikat puolestaan määrittelee luonto ja sää.- Lahtihan on siitä hyvä, että onkipaikkoja löytyy. Kaikki aallonmurtajan ulkoreunat on hyviä, sopivalla kelillä sieltä saattaa saada ihan kunnon ruokakalatkin, kalamies pohdiskeli.Entä kalajutut – kuuleeko parhaat kalajutut Lahden Kalaveikoilta?- Kerron vain tosiasioita. Tähän mennessä suurin tosiasia on ollut karkuun päässyt iso kala mato-ongen päässä. Se oli todennäköisesti suutari Niemen satamassa. Siellä niitä pyörii muidenkin kuin minun ilokseni, Mäki jatkoi.

Lahdessa ei juurikaan rapuja – Padasjoella paljon

Ravustuskausi alkaa Päijät-Hämeessäkin sunnuntaina 21.7. klo 12. Vuosikymmenten kokemuksella Mäki muistutti myös tärkeistä lupa-asioista.- Kun syötit ja merta on valmiina, pitää hankkia luvat myös vesialueen omistajalta. Seisovaa pyydystä ei saa käyttää ilman lupaa. Parhaiten luvan kysyminen onnistuu Lahden kaupunkialueella pyydettäessä Matti Kotakorvelta. Tosin täällä on niin vähän rapuja, että melkein tavaroitten ja pyydyksien hankkiminen tulee paljon kalliimmaksi kuin se, että ostaisi kaupasta ne ravut, naurahti Mäki.Kalaveikkojen varapuheenjohtaja kehottaa suuntaamaan Padasjoelle, mikäli ravustus oikeasti kiinnostaa.- Padasjoelta löytyy hyviä ravustuspaikkoja ja lupia varmastikin saa. Siellä on rapuja kerroksittain pohjassa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut