Ennuste: asuntosijoittajien kiinnostus Lahtea kohtaan kasvaa - nyt vuokranantajille on runsaasta tarjonnasta jopa harmia

Kari Anttinen

Lahdessa on tarjolla runsaasti vuokra-asuntoja, kertovat Suomen Vuokranantajat ja Pellervon taloustutkimuskeskus (PTT).

Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikön Tuomas Viljamaan mukaan Lahden asuntotuotanto on kasvanut oikoradan valmistumisesta saakka. Viime vuosina tarjonnan lisäys on tarkoittanut jopa sitä, että vuokrapyynnit ovat olleet laskusuunnassa.

- Lahden vahvuus ovat matalammat asumiskustannukset, mutta kuitenkin pääkaupunkiseudun työmarkkinoiden läheisyys. Vuokra-asunnoista on Lahdessa tällä hetkellä runsaasti tarjontaa, mikä vaikeuttaa hyvän vuokralaisen löytymistä.

Viljamaa ennustaa, että Lahden tuore asema yliopistokaupunkina ja hieman voimistunut väestönkasvu tekevät kaupungista pitkällä tähtäimellä asuntosijoittajille hyvin kiinnostavan kohteen.

Suomen Vuokranantajat ja PTT ovat julkaisseet vuosittaisen ennusteensa asuntosijoittamisen tulevista tuotoista. Ennusteen pohjalta laaditussa kaupunkirankingissa Lahti on asuntosijoittajien silmissä 11:nneksi kiinnostavin kaupunki. Viime vuodesta Lahti menetti yhden sijan.

Rankingin kärkipaikalle nousi Rovaniemi, joka paransi sijoitustaan neljällä pykälällä. Myös Vantaa, Porvoo ja Rauma ovat ottaneet rankingissa isoja harppauksia.

Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien valtakunnallinen järjestö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 2. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 3. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 6. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 7. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 8. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 9. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"
 10. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 11. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 12. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 13. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 14. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 15. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.