Kaislikko paloi Asikkalan Salonsaaressa – paikalle hälytettiin aluksi yli kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä

Asikkalan Salonsaaressa Venäjänniementiellä syttyi hieman ennen neljää maastopalo. Paikalle hälytettiin aluksi peräti yksitoista pelastuslaitoksen yksikköä.

Ilmoittajat saivat rajattua kaislikkopalon tehokkaasti ennen pelastuslaitoksen saapumista. Arkistokuva. Janne Laakkonen

Veera Sinervo

Asikkalan Salonsaaressa Venäjänniementiellä syttyi hieman ennen neljää maastopalo. Paikalle hälytettiin aluksi peräti yksitoista pelastuslaitoksen yksikköä. Paikalle saapui ensimmäisenä pelastuslaitoksen johtoyksikkö, kaksi sammutusyksikköä ja säiliöauto, jotka totesivat mitoituksen ylisuureksi tehtävään.

Palosta ilmoittaneet henkilöt olivat sivullisten avulla saaneet rajattua rantakaislikossa syttyneen palon alkusammutuksessa 3 neliömetrin alueelle. Tämän jälkeen pelastuslaitoksen Asikkalan yksikkö sai sammutettua palon ilman leviämisvaaraa. Ilmoittajien soittaessa hätäkeskukseen palon alku oli näyttänyt uhkaavalta, minkä vuoksi pelastuslaitoksen vaste oli suuri.

Tilanteessa vältyttiin henkilövahingoilta ja aineellisilta vahingoilta.

Palo sai alkunsa rikkinäisessä astiassa olleesta tuhkasta

Kaislikkopalo sai Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Kari Sipilän mukaan alkunsa tulisijasta tyhjennetystä kuumasta tuhkasta. Tuhka oli laitettu oikeaoppisesti palamattomaan astiaan, mutta astiassa oli reikä, mistä tuhka oli päässyt valumaan maastoon ja sytyttänyt palon. Sipilä muistuttaa ihmisiä varmistamaan tuhka-astioiden kunnon huolellisesti ennen tuhkan siirtämistä, jotta säästytään vaaratilanteilta. Tuhkan kannattaa myös antaa jäähtyä kunnolla.

– Rantakaislikkoahan nyt ei sinänsä palo haittaa, mutta onhan tämä hieman huono aika kulottaa, Sipilä toteaa muistutellessaan.

Päijät-Hämeessä on parhaillaan voimassa metsäpalovaroitus. Ilmatieteenlaitoksen mukaan metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen, ja tuulisella säällä palot myös leviävät nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.