Päijät-Hämeen kunnissa avoinna olevat työpaikat kiinnostivat hakijoita kohtalaisesti, maakunta ylsi kyselyssä viidenneksi

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen kuntien avoimiin työpaikkoihin on riittänyt kohtalaisesti hakijoita, selviää Kevan teettämästä kuntapäättäjäbarometristä.

Kevan kyselyyn vastanneista Päijät-Hämeen kuntapäättäjistä 61 prosenttia kertoi, että hakijoita on ollut riittävästi avoimiin vakansseihin. 34 prosenttia taas kertoi, että hakijoita ei ole ollut riittävästi.

Päijät-Hämeen kyselytulos on Suomen viidenneksi paras. Edelle menevät Satakunta, Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaa ja Etelä-Karjala.

Kevan kuntapäättäjäbarometrin mukaan lähes puolessa Suomen kunnissa on ilmennyt vaikeuksia saada hakijoita kunta-alan avoimiin vakansseihin. Erityisesti hakijapula on vaivannut yli sadantuhannen asukkaan kuntia. Näissä kunnissa 60 prosenttia vastaajista kertoi hakijapulasta.

Valtakunnallisesti suurin osaajapula on sote-sektorilla ja sivistystoimessa.

Tutkimustoimisto Aula Researchin toteuttamaan kyselyyn vastasi yhteensä 1 126 kuntapoliitikkoa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut