Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Rikollisryhmä salakuljetti suuren määrän huumeita Suomeen kukkien seassa, huumeita päätyi myös Lahteen

Rikollisryhmän epäillään salakuljettaneen suuren määrän huumausaineita eri puolille Suomea kukkakuljetusten seassa. Keskusrikospoliisi ja useat poliisilaitokset ovat tutkineet laajaa salakuljetusta, jossa huumeita päätyi myös Päijät-Hämeeseen.

Kyse on Alankomaista johdetusta huumausaineiden maahantuonnista, myynnistä ja välityksestä, joka tapahtui vuoden 2018 kesäkuusta vuoden 2020 toukokuuhun. Tutkittavana on ollut yhteensä 17 huumausaineiden maahantuontia, joihin liittyen epäillään törkeitä huumausainerikoksia.

Uudenmaan koronasulku ei estänyt huumekuljetuksia, Lahteen tuli 44 kiloa amfetamiinia - myös maksu, 250 000 euroa, vietiin autolla

Esitutkinnassa selvisi, että huumausaineiden salakuljetuksen Suomeen ja Ruotsiin toteuttivat alankomaalaiseen rikollisryhmään kuuluvat henkilöt. Kuljetusten pääjärjestäjiksi epäillään 44- ja 47-vuotiaita alankomaalaisia miehiä. Huumausaineet piilotettiin kukka- ja huonekasvilasteihin, joiden maahantuontia ja myyntiä varten epäillyt olivat perustaneet yrityksen. Kukkarullakot kuljetettiin rahdin mukana Vuosaaren satamaan.

Maahantuontiorganisaatio levitti eri puolelle Suomea sekä Tukholmaan suuren määrän huumausaineita: muun muassa 310 kiloa marihuanaa, 312 kiloa amfetamiinia, 53 kiloa hasista, 15 kiloa kokaiinia, 14 kiloa mdma:ta ja 142 000 ekstaasitablettia sekä runsaasti muita huume- ja lääkeaineita. Poliisin mukaan huumeiden katukauppa-arvo on yli 20 miljoonaa euroa.

Epäillyt järjestivät huumeita ainakin pääkaupunkiseudulla, Päijät-Hämeessä, Kaakkois-Suomessa ja Pohjanmaalla toimineille tilaajille.

Huumeita päätyi myös Lahteen. Hämeen poliisilaitos selvitti huhtikuussa 2020 tapahtunutta suuren huume-erän vastaanottoa. Erä sisälsi muun muassa 44 kiloa amfetamiinia ja 80 000 ekstaasitablettia. Maahantuontiorganisaatio oli luovuttanut erän Järvenpäässä lahtelaiselle 44-vuotiaalle vastaanottajalle, joka kuljetti erän Lahteen. Hän on ollut vangittuna esitutkinnan aikana tapaukseen liittyen.

Tutkinnan yhteydessä saatiin paljastettua osa niin sanottuun Katiska-vyyhtiin liittyvästä huumeiden maahantuonnista. Tutkittavista 17:stä huume-erästä kahden epäillään liittyvän Katiskaan.

Esitutkintaa ovat tehneet Keskusrikospoliisi, Helsingin poliisilaitos, Hämeen poliisilaitos, Kaakkois-Suomen poliisilaitos ja Pohjanmaan poliisilaitos.