Loviisankatu 8 -kirja on vihdoin valmis - "todellista historiaa luovat tavalliset kaduntallaajat"

Loviisankatu 8 paisui yli 400-sivuiseksi palaseksi lahtelaista kulttuurihistoriaa. Hannu Kilkki

Ilkka Kuosmanen

Lahden Loviisankatu 8:n historiaa käsittelevä tietokirja on valmistunut. Yli 400-sivuiseksi paisunut Loviisankatu 8 julkistetaan 3. elokuuta Putiikit Pihalla -tapahtumassa.

Loviisankadun kulttuurikorttelissa sijaitsevat nykyisin ravintolat Tirra ja Torvi sekä Pikkuteatteri, joka toimi aikoinaan Lahden kaupunginteatterin pienenä näyttämönä ja kaupunginorkesterin kotina.

Päävastuun vuonna 2016 startanneesta kirjaprojektista on kantanut toimittaja Tapani Ripatti. Hän luonnehtii kirjaa tutkimusmatkaksi lahtelaisen kaupunkikulttuurin syntyyn ja muuntumiseen.

– Kirja on oiva todiste siitä, että todellista historiaa luovat tavalliset kaduntallaajat, eivät kukkoilevat alfaurokset, Ripatti luonnehtii.

Kirja koostuu suurelta osin haastatteluista ja haastateltavien tarinoista, jotka maalaavat kuvaa vuonna 1911 valmistuneen "luovuuden linnakkeen" värikkäästä historiasta. Historiateoksen piti alun perin valmistua jo vuonna 2016, kun Torvi täytti 50 vuotta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Legendaarisen Torven historiikki etenee, mysteerinen munamies saattoi olla "Tapsa"
    1.9.2016 15:28
  2. Loviisankatu 8:sta ja Torvesta tulossa kirja: nyt kaivataan muistelijoita, kuvia ja urbaaneja legendoja
    3.3.2016 18:02

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut