Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Loviisankatu 8 -kirja on vihdoin valmis - "todellista historiaa luovat tavalliset kaduntallaajat"

Lahden Loviisankatu 8:n historiaa käsittelevä tietokirja on valmistunut. Yli 400-sivuiseksi paisunut Loviisankatu 8 julkistetaan 3. elokuuta Putiikit Pihalla -tapahtumassa.

Loviisankadun kulttuurikorttelissa sijaitsevat nykyisin ravintolat Tirra ja Torvi sekä Pikkuteatteri, joka toimi aikoinaan Lahden kaupunginteatterin pienenä näyttämönä ja kaupunginorkesterin kotina.

Päävastuun vuonna 2016 startanneesta kirjaprojektista on kantanut toimittaja Tapani Ripatti. Hän luonnehtii kirjaa tutkimusmatkaksi lahtelaisen kaupunkikulttuurin syntyyn ja muuntumiseen.

– Kirja on oiva todiste siitä, että todellista historiaa luovat tavalliset kaduntallaajat, eivät kukkoilevat alfaurokset, Ripatti luonnehtii.

Kirja koostuu suurelta osin haastatteluista ja haastateltavien tarinoista, jotka maalaavat kuvaa vuonna 1911 valmistuneen "luovuuden linnakkeen" värikkäästä historiasta. Historiateoksen piti alun perin valmistua jo vuonna 2016, kun Torvi täytti 50 vuotta.