Kollegat käräyttivät vapaalla olleen hämäläispoliisin - hallusta löytyi kokaiinia

Poliisin hallussa oli pieni määrä kokaiinia. Kuvan kokaiinipussi ei liitty juttuun Mostphotos

Mikko Kivelä

Hämeen poliisilaitoksen palveluksessa oleva poliisi kärähti pari viikkoa sitten kokaiinin hallussapidosta. Kollegat ottivat miehen kiinni eräässä yleisötilaisuudessa Keski-Suomessa. Hän oli yleisön joukossa.

Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta vahvistaa, että tapauksen esitutkinta on käynnissä.

Epäillyn hallusta löytyi "hyvin pieni määrä" kokaiinia. Ainetta oli kuitenkin sen verran, että miestä epäillään huumausainerikoksesta eikä lievemmästä huumausaineen käyttörikoksesta. Mäkinen ei muista uraltaan toista vastaavaa tapausta.

Siitä ei ole viitteitä, että epäilty olisi ollut myymässä tai ostamassa huumausainetta. Takavarikoidun kokaiinin laboratoriotulokset eivät ole vielä valmistuneet.

Epäillyn virka-asemasta Mäkinen toteaa vain sen, ettei hän kuulu päällystöön. Hän ei kommentoi sitä, onko epäilty myöntänyt teon.

"Kertoo, että huumeita on kaikkialla, karu tilanne"

Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki pitää ilmi tullutta rikosepäilyä erittäin vakavana asiana.

– Tämä on laitoksen historiassa ensimmäinen kerta. Tapaus kertoo, että huumeita on kaikkialla. Karu tilanne, Koskimäki kommentoi.

Hän muistuttaa, että poliisissa on nollatoleranssi kaikenlaisten huumausaineitten suhteen. Jos kokaiinin hallussapidosta epäilty poliisimies tuomitaan huumausainerikoksesta, tämä ei voi palata virkavapaaltaan töihin.

– Virkamiesoikeudelliset toimenpiteet aloitetaan heti, kun virkavapaus on päättynyt ellei hän irtisanoudu itse. Pääsy poliisiasemalle on estetty kaikilta osin, poliisipäällikkö linjaa.

Hänen mielestään on tärkeää, että poliisihallinnon virkamiehille voitaisiin ruveta järjestämään huumetestejä. Pallo on Poliisihallituksella.

Hämeen poliisilaitos on Ilkka Koskimäen johdolla tarttunut tomerasti varsinkin Lahden seutua riivaavaan huumeongelmaan. Vähentääkö ilmi tullut poliisimiehen huumerikosepäily poliisin uskottavuutta?

– Uskon, että kansalaiset luottavat yhä poliisiin, Koskimäki vastaa.

Poliisilla korostunut nuhteettomuusvaatimus

Suomen Poliisijärjestöjen liitto ei ole toistaiseksi ottanut kantaa poliisimiehille työuran aikana tehtäviin huumetesteihin.

Puheenjohtaja Jonne Rinne arvelee, että testien järjestäminen vaatii lain muuttamista.

Hänen henkilökohtainen kantansa on, että testejä voidaan järjestää joko erityisperusteella tai satunnaisotannalla, sillä poliisilla on korostunut nuhteettomuusvaatimus.

– Poliisi kantaa työssään virka-asetta, joten hänen on oltava kunnossa koko vuoron ajan. Kyse on myös työkaverin turvallisuudesta, Rinne perustelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Suora lähetys: Hallitus pitää tiedotustilaisuuden julkisen talouden suunnitelmasta ja toisesta lisätalousarviosta - voit seurata tilaisuutta tästä noin kello 14
 2. 8.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut - Päijät-Hämeessä 46 tartuntaa
 3. Sinfonia Lahden muusikot soittivat Finlandiaa kodeissaan, videosta tuli nettihitti – näin se tehtiin
 4. Kaahari autoili Uudeltamaalta Hämeeseen, poliisi joutui takaa-ajoon - piikkimatto ja etälamautin käytössä Hollolassa
 5. ESS ei saa syytteitä kunnianloukkauksesta: "Uutinen vastaa sisällöltään niitä tietoja, joita kaupungintalon tapahtumista on saatu"
 6. Voice of Finland -kilpailun valmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman haluaa olla sinivalkoinen ääni ja tunteiden tulkki
 7. Lahden LAD-taidekeskukseen tulee jättimäinen muraali
 8. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 9. Lahtelainen Eskolan Taide- ja Kehysliike lopettaa – yritykset hakevat nyt ahkerasti neuvoja koronavirusepidemian tuomiin vaikeuksiin
 10. Lahtelainen ratsastuskoulu on valittu vuoden laatutalliksi
 11. Lahden Aluetaksi vei hävityn tarjouskilvan käräjille – hyvinvointiyhtymä saa haukut löysästä toiminnasta ja tasapuolisuuden puutteesta
 12. Vili Uuskallion Esalainen: Mikä ihmeen Oomi, nyt meni tunteisiin!
 13. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 14. Eläkkeelle jääminen voi parantaa elämänlaatua – Seija Moilasen, 68, yöuni parani niin, ettei päiväunille ole tarvetta
 15. Pääkirjoitus: Kotimaisesta tuotannosta vihdoin apua maskipulaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.