Talousmetsätaimikko paloi Heinolassa – "Vaikuttaa ihmisen tekosilta"

Heinolan Koskenmyllyn alueella syttyi torstaina puoliltapäivin keskisuuri maastopalo.

Palaneella alueella kasvoi talousmetsäksi tarkoitettu taimikko, joka tuhoutui täysin. Arkistokuva. Sami Kuusivirta

Veera Sinervo

Heinolan Koskenmyllyn alueella syttyi torstaina puoliltapäivin maastopalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen pienestä maastopalosta, joka oli yksiköiden saapuessa paikalle levinnyt keskisuureksi. Lusintien varressa muutaman sadan metrin päässä tiestä paloi puolen hehtaarin kokoinen alue, jossa kasvoi talousmetsäksi kasvatettavaa taimikkoa.

Palopaikalla olleen palomestari Mika Tervalan mukaan palon syttymissyy on toistaiseksi epäselvä. Tervalan mukaan tällä hetkellä kuitenkin näyttää sillä, että luonnollista syttymissyytä ei ole.

– Alueella ei ole salamointia tai mitään muutakaan sellaista ollut, joten kyllä tämä tällä hetkellä vaikuttaa ihmisen tekosilta, Tervala kertoo.

Poliisi tutkii syttymissyytä

Tervalan mukaan Lusintien varressa oli vain tuntia aikaisemmin vastaavanlainen tulipalo samanlaisella taimikkoalueella vain muutaman kilometrin päässä palopaikasta. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

– Yleensä tällaiset tienvarsien läheisyydessä olevat palot saavat alkunsa ihmisen toiminnasta. Nyt täytyy todella ymmärtää olla varovainen, jos poltetaan esimerkiksi tupakkaa tai muuta. Maasto on niin kuivaa, että palo syttyy helposti, ja pienikin tuuli voi levittää sitä nopeasti, Tervala painotti.

Sammutustoimet kestivät noin kolme tuntia, palo oli sammutettu puoli neljään mennessä iltapäivällä. Taimikko tuhoutui palossa täysin, mutta ympärillä oleva täysikasvuinen talousmetsä saatiin maanomistajan onneksi rajattua paloalueen ulkopuolelle.

Palosta ei aiheutunut haittaa ihmisille, sillä Koskenmyllyn alue on harvaan asuttua eikä savu levinnyt palopaikalta tien suuntaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 2. Työttömien työntekijöiden määrä kasvoi roimasti Päijät-Hämeessä - Lahdessa korkein työttömyysaste
 3. Henkilöauto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Heinolassa
 4. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 5. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät"
 6. Kuluttajille myytävissä autonostimissa on hengenvaara, tuotteet palautettava ostopaikkaan
 7. Hirvi säntäili Lahden keskustan tuntumassa
 8. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Asikkalan Vääksyyn
 9. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 10. Lahden Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille
 11. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä
 12. Vääksyn seurakuntakodin rakennustyömaalla on tehty töitä jo reilu viikko – katso ilmakuvat työmaalta
 13. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 14. Tietojen panttaamista, EU-asioiden viivyttelyä ja ajanpeluuta – perustuslakivaliokunnan selvitettäväksi tulee kirjava lista eduskunnan tiedonsaantivaikeuksia
 15. Aviomies menehtyi, pankki sulki tilit – Terttu Hokkanen oppi kovimman kautta, että raha-asiat kannattaa sopia ajoissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.