Teerenpeli Yhtiöt avaa kymmenennen ravintolansa kesäkuussa

Lahtelaisen Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja Anssi Pyysing yrityksen Taivaanranta-ravintolassa Lahdessa. Oulun Teerenpeli-ravintolan remontti aloitetaan kevään aikana ja samalla alkaa myös henkilökunnan rekrytointi. Teerenpeli tuo Ouluun arviolta 10-15 uutta työpaikkaa. Mirja Hussain

Saara Larkio

Lahtelainen perheyritys Teerenpeli Yhtiöt viettää 25-vuotisjuhlavuottaan ja laajentaa ravintolatoimintaansa Ouluun. Uusi ravintola aukeaa Ouluun kesäkuussa Kauppurienkatu 8:aan, ja avattavaan Teerenpeliin tulee 230 asiakaspaikkaa. Paikkaa pyörittää franchising-yrittäjänä Markku Virtanen, joka toimii jo Tampereella ja Jyväskylässä Teerenpelien yrittäjänä.

– Ihmiset ovat kyselleet Oulussa järjestetyillä olutmessuilla, että milloinkas se Teerenpeli tulee Ouluun. Palaute rohkaisi tekemään tämän päätöksen, vaikka sopivaa paikkaa oli toki katseltu jo pitkään, jopa vuosia, sanoo Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja AnssiPyysing.

Uuden liikepaikan myötä Teerenpeli Yhtiöillä on 10 ravintolaa eri puolilla Suomea. Niistä kolme, Teerenpeli, Taivaanranta ja Wine Cafe Olavi, sijaitsevat Lahdessa. Mastokaupungissa on myös Lahden Teerenpeli Panimo & Tislaamo.

Pyysing sanoo, että vielä uusia Teerenpeli-ravintoloita on luvassa. Hänen mielestään Suomessa on muitakin kaupunkeja, jotka täyttävät kriteerit.

– Kuopio voisi olla seuraava kohde, mutta ajankohtaa en osaa vielä sanoa. Joskus nämä prosessit vievät seitsemän vuotta, joskus tapahtuu nopeammin.

Menestyksen salaisuus: "Täytyy innostua yhä uudelleen ja uudelleen"

Kun ensimmäinen Teerenpeli aloitti toimintansa Lahden Vapaudenkadulla 4. maaliskuuta 1994, työntekijöitä oli kaksi, ja heistä toinen oli Anssi Pyysing. Tänä päivänä yrityksen liikevaihto on 14 miljoonaa euroa.

– Tämä juhlavuosi on ollut itselleni koskettava vuosi. Eihän tämä nyt mikään superteko ole, saada yritys 25-vuotiaaksi, on niitä paljon muitakin. Mutta olen itsekin miettinyt paljon, miten Teerenpeli on edennyt tähän pisteeseen. Kai se on se, että täytyy olla tarpeeksi hyvä idea taustalla, perusklangi siellä ytimessä, joka saa innostumaan yhä uudelleen ja uudelleen. Minun täytyy innostua, mutta myös henkilökunnan ja asiakkaiden, Anssi Pyysing sanoo.

Teerenpelin kehitysjohtaja Marianne Pyysing on sanonut pitävänsä yrityksen yhtenä menestystekijänä rohkeutta kokeilla uutta, kuten laivaravintolaa ja viinikahvilaa. Tammikuussa valikoimiin tulivat omat viinit, jotka on kehitetty yhteistyössä Riikka ja Jyrki Sukulan kanssa. Niin ikään tammikuussa esiteltiin Lahden oman kiekkojoukkueen Pelicansin nimikkolonkero.

Asiakkaille tarjolla nostalgisia juomia ja viskikirjaa

Asiakkaille juhlavuosi on näkynyt erilaisin tempauksin maaliskuun aikana ja 1995 lanseeratun yrityksen ensimmäisen oman oluen paluulla Teerenpeli-ravintoloihin. Kyseessä on Puolukka Lysti, joka on suodattamaton tumma puolukka ALE. Lystiä valmistettiin aikoinaan 60 litran keittokattilassa.

– Lysti taitaa olla kohta juotu, mutta tuomme takaisin myös Kesä Hessun ja talvikaudeksi Pakkaspaavon eli muitakin vanhoja legendoja, Pyysing kertoo.

Loppuvuodesta on luvassa viskiaiheisen kirjan julkaisu. Teerenpeli Tislaamon Kaski Single Malt -viski on palkittu maailmalla useaan kertaan, ja myös PyyGin on päässyt palkintopallille. Teerenpelin Tislaamon liikevaihdosta yli 30 prosenttia tulee viennistä. Kaukaisimmat vientikohteet ovat Australia ja Hong Kong, viime vuonna käynnistyi vienti New Yorkiin. Juomia viedään jo yli kymmeneen maahan, mutta tärkein vientialue on Pohjois-Eurooppa.

Teerenpelin juhlavuositiedotteessa Pyysing kutsuu viskiä aikakapseliksi.

– Uskon, että yksi tulevaisuuden trendeistä liittyy siihen, että ihmiset ovat entistä turvallisuushakuisempia ja haluavat tietää tarkkaan, mitä suuhunsa laittavat. Uskon, että tulevaisuudessa sillä, että me teemme kaiken itse puhtaista raaka-aineista, on entistä suurempi arvo, Pyysing sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 3. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 4. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 5. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 6. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 7. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 8. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 9. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 10. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 11. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 12. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 13. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 14. Lasten pihaparlamentti Lahden Villähteellä antoi arvionsa entiselle bussitehtaalle oppimisympäristönä – kun kiipeilytelineet uupuvat, heitellään vaikka hiekkaa ja leikitään peiliä joka päivä
 15. Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.