Kysely: Patriotismi jyllää Venäjällä

Isänmaallisuuden aallot lyövät Venäjällä edelleen korkeina.

Tutkimuskeskus Levada kysyi venäläisten kantoja nykytilanteesta syyskuun loppupuolella. Maan oman politiikan jatkamista pakotteista huolimatta kannatti kaksi vastaajaa kolmesta.

Suurimman osan mielestä Ukrainan taistelujen jatkumisesta hyötyy Yhdysvaltain johto. Sen sijaan Venäjän johdon arveli hyötyvän vain neljä prosenttia.

Valtaosa osallistuneista oli sitä mieltä, että lännen uusien sanktioiden tavoitteena on heikentää ja nöyryyttää Venäjää.

Kysely tehtiin 1 600 ihmiselle 19.–22. syyskuuta.

Riippumaton Levada lasketaan Venäjän parhaimpien mielipidemittausten tekijöiden joukkoon. Tutkija Sinikukka Saari Ulkopoliittisesta instituutista kehottaa tästä huolimatta nykyisin suhtautumaan varauksin kaikkiin kyselyihin.

– Nykyisessä ilmapiirissä ihmiset todennäköisessä vastaavat siten, kuin heidän odotetaan vastaavan. Kukaan ei halua ongelmia itselleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Kuinka etäkoulu sujuu teidän perheessänne? Etlari tekee juttua koulunkäynnistä juuri nyt ja pyytää oppilaiden ja vanhempien tarinoita
 6. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 7. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 8. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 9. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 10. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 11. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 12. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 13. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 14. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 15. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.