Laajentunut Putiikit pihalla -tapahtuma esittelee viikonloppuna 15 lahtelaista yritystä ja paikallisia kuvataiteilijoita

Putiikit pihalla -tapahtumassa on tänä vuonna noin 5 putiikkia enemmän kuin vuonna 2018. Arkistokuva. Elena Liseytseva

Veera Sinervo

Kaupungin äänet -festivaalin yhteyteen perinteisesti rakentuva Putiikit pihalla -tapahtuma laajentuu tänä vuonna Rautatienkatu 3:n sisäpihalta Rautatienkadulle. Tapahtuman suosio on kasvanut joka vuosi, ja tänä vuonna putiikkeja on pihalla 15.

Liikkeet avaavat pop up -myyntipisteet yhdeksi päiväksi keskelle kaupunkimiljöötä. Tapahtumassa nähdään muun muassa kukka- ja kauneusalan yrittäjiä ja lahtelaisia kivijalkakauppoja.

Luvassa on tapahtuman tiedottajan Henna Lindroosin mukaan erilaisia tuotemerkkejä, erikoisempia tuote-eriä ja ainutlaatuisia löytöjä.

– Ideana ei ole suoraan monistaa tapahtumaan omaa myymälää, vaan tuoda pihalle jotain erikoista, jonka voi kokea vain paikan päällä, Lindroos selventää.

Tapahtuman osallistujat julkistettiin keskiviikkona. Mukana on tänä vuonna 15 Lahdessa toimivaa yritystä: Muotoiluhuone Donuts, Saidan vintageverhoomo, Teeletti, La Kiva, Cocoonhouse, Marakattimarssi, MariMari, Support Your Local, Mooster denim, Keijunkehrä, R11, Florencia, Puine, Leuto kidswear ja Katin tavara. Yritysten lisäksi Rautatienkadulla nähdään myös paikallisia kuvataiteilijoita.

Myyntipisteiden lisäksi tapahtumassa tehdään pikakampauksia, glitter-meikkejä ja kukkaseppeleitä. Tapahtumaan osallistuvat kuvataiteilijat tekevät myös pikapotretteja. Aktiviteettien lisäksi katuruoka-alue palvelee asiakkaita koko tapahtuman ajan.

– Tapahtuman luonne ei ole muuttunut, mutta tänä vuonna meillä on enemmän paikan päällä tehtävää. Emme ole pelkkä myyntitapahtuma, vaan pihalla voi tänä vuonna todella viettää aikaa.

Putiikit pihalla on lauantaina 3. elokuuta kello 12–17. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisten ryhmäperhepäiväkotien vetäjät tyrmistyneitä kaupungin päätöksestä – aikovat valittaa toiminnan keskeyttämisestä ja epäilevät, että pienet yksiköt halutaan palvelusetelin ulkopuolelle
 2. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei koe infektioambulansseja vielä tarpeellisiksi koronapotilaiden hoidossa: "Viemme hoidon kotiin emmekä kuljeta ihmisiä ympäriinsä"
 3. Mikä käy sote-alan pienten yritysten Päijät-Hämeessä, kun hyvinvointiyhtymän iso yhteisyritys aloittaa?
 4. Koulukiusattu kympin tyttö teki esiintymisestä itselleen ammatin – Orimattilasta lähtöisin oleva Niina Sainius on välillä polttanut itsensä yrittäjänä myös loppuun
 5. Lahden Ironman siirtyy koronaviruspandemian vuoksi – uutta päivämäärää etsitään
 6. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Lammin Porraskoskelta
 7. ”Jäsenistö on vastuuntuntoista ja ohjeita on noudatettu” – Lahdessa golfia pelataan koronaepidemian aikana poikkeusjärjestelyin
 8. FC Lahden yt-neuvottelut ovat päättyneet: koko henkilöstö alentaa palkkojaan
 9. Lukijalta: Hoiva-alan palkkaus on krooninen ongelma koronakriisin jälkeenkin
 10. Ruokailu siirtyi Päijät-Hämeessäkin noutoaikaan – maakunnan yritykset polkaisivat pystyyn myös omia kotiinkuljetuksia
 11. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 12. Työmatkaliikenne ruuhkautti Uudenmaan rajaliikennettä maanantaiaamuna – Nelostiellä pahimmillaan 45 minuutin jono
 13. Tuttavansa kirveellä ja veitsellä surmanneen lahtelaismiehen elinkautistuomio piti hovioikeudessa
 14. Lapset ja nuoret sytyttäneet roskis- ja maastopaloja Lahdessa – "Tällaisella hölmöilyllä on tapana levitä"
 15. Paikallisliikenteen linja-autovuoroja sittenkin Asikkalan ja Lahden välillä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.