Pohjoismainen hanke aikoo uudistaa Lahden keskustaa

Lahti on ainoana suomalaiskaupunkina mukana pohjoismaisessa Smart Retro -hankkeessa. Hanke kehittää rakennettua ympäristöä ja sen uutta palvelutarjontaa.

Uuden luomisen testialustana on Lahden keskusta. Lahden lisäksi mukana ovat Tukholma ja Oslo.

Lahden seudun yritykset voivat hakea mukaan ilmaiseen Peloton Smart Retro -kiihdytysohjelmaan. Ohjelmaan haetaan erityisesti yrityksiä, joilla on palveluita tai uusia ideoita, jotka tekevät kaupunkielämästä älykkäämpää, toimivampaa ja kestävämpää.

Yrittäjille on tarjolla kiinnostavia kumppanuuksia ja kansainvälisiä innovaatioleirejä. Ohjelma alkaa Lahdessa joulukuun alussa, jolloin yrittäjät kehittävät palveluitaan yhdessä asiantuntijoiden ja paikallisten vaikuttajien kanssa.

Uudet palvelut voivat liittyä esimerkiksi autojen ja tilojen yhteiskäyttöratkaisuihin, energiaa säästäviin tekniikoihin tai kivijalkakaupan palveluiden tulevaisuuteen.

Keväällä uusia palveluita ja tuotteita testataan kaupunkilaisten kanssa Lahdessa ja Tukholmassa. Keväällä mukaan voivat hakea lahtelaiset edelläkävijäasukkaat, jotka haluavat arjessaan kokeilla uusia ekologisia palveluita sekä kehittää ja edistää niiden käyttöönottoa.

Lisätietoja ja haku yrityksille täällä. Haku on auki 30. lokakuuta saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kun käsityöviha vaihtui rakkauteen – lahtelainen Siiri Tikkanen kilpailee cosplayssa ja valmistaa kaikki asunsa itse
 2. Vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri hurmaantui kalojen kauneudesta ja käytti seitsemän vuotta Suomen kalojen kuvaamiseen – lopputuloksena ainutlaatuinen kuvateos, katso komeat otokset
 3. Hartwallin panimon kuparikeikasta ehdollista mieskaksikolle – kävivät varkaissa myös Kivimaan koulun työmaalla
 4. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 5. KymiRing on edelleen pahasti kesken, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä uskoo tapahtuma-alueen kilpailukyvyn merkittävään kasvuun
 6. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 7. Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"
 8. Juice Leskisen sitaateista koottiin kirja, eikä materiaalia puuttunut – "Aloimme vähän kilpaakin muistella Juicen parhaimpia letkautuksia"
 9. Ensin lama vei työpaikan, sitten syntyi lapsi, jolle luvattiin vain kahdeksan kuukautta elinaikaa – "Ilman sisua en olisi selvinnyt", Kaisa, 65, sanoo
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hollolan kunta antoi rukkaset vielä yhden kerran – Miekkiöön ei rakenneta tuulivoimalaa
 12. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 13. Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä
 14. Lukijalta: Hoitotyö ja sote-uudistus tarvitsevat johtajansa
 15. Yhä useampi lapsi pääsee harrastamaan ilmaiseksi – kymmenen miljoonan euron avustuspotti kuntien haettavaksi syksyllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.