Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijät-Hämeen iäkkäät kutsutaan kirjeellä koronarokotukseen – ensimmäisinä vuorossa yli 80-vuotiaat

Päijät-Hämeen 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat asukkaat saavat tällä viikolla kirjeen, jossa on ohjeet ajan varaamisesta koronavirusrokotukseen. Kirje lähetetään hyvinvointiyhtymän alueen eli Päijät-Hämeen sekä Myrskylän ja Pukkilan ikäihmisille.

Kirje löytyy myös osoitteesta phhyky.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset.

Ajanvaraus maksuttomaan koronarokotukseen tehdään ensisijaisesti verkkosivulla paijat-sote.fi tai vaihtoehtoisesti puhelimitse.

Koska koronarokotteita saadaan Suomeen vielä hyvin pieniä määriä, rokotukset kohdennetaan ensin iäkkäisiin. Ikä on suurin riskitekijä vakavalle koronavirusinfektiolle.

Ensimmäisenä ajan saavat varata vuonna 1941 syntyneet ja sitä vanhemmat. Tämän ryhmän ajanvaraus aukeaa torstaina 4. helmikuuta. Rokotukset aloitetaan 8. helmikuuta alkavalla viikolla.

Lahden rokotuspiste sijaitsee Kauppakeskus Trion pohjakerroksessa ja muut rokotuspisteet kuntien sote-keskuksissa.

Kotihoidon asiakkaiden toivotaan hakeutuvan rokotukseen ensisijaisesti sote-keskukseen. Jos se ei onnistu, voidaan rokotus järjestää kotikäyntinä. Rokotuksesta on silloin sovittava oman kotihoidon kanssa.

Asiakkailla ei ole mahdollisuutta valita rokotetta itse, vaan rokote määräytyy sen mukaan, mitä rokotetta rokotuspisteessä juuri silloin on.

Hyvinvointiyhtymä muistuttaa, että rokotteita saadaan vain pieniä määriä, joten suureen kysyntään ei voida vastata. Yhtymä toivoo asukkailta kärsivällisyyttä oman vuoron odottelussa. Myös puhelinpalvelu todennäköisesti ruuhkautuu.

Muiden ikäryhmien ja riskiryhmien rokotusaikataulut varmistuvat myöhemmin. Tavoitteena on aloittaa yli 70-vuotiaiden rokotukset maaliskuussa ja riskiryhmien huhtikuussa.

Päijät-Hämeessä varmistui ensimmäinen koronan muuntovirus, väestörokotukset alkavat vasta loppukeväällä