"Ongelmia ei saatu korjattua" - hyvinvointiyhtymä purki kotihoitosopimuksen Lahdessa

Debora ei hyvinvointiyhtymän mukaan ole pystynyt tuottamaan sopimuksen mukaista palvelua. Mirja Hussain

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on irtisanonut Debora oy:n kanssa solmitun kotihoitopalveluiden puitesopimuksen. Yritys ei hyvinvointiyhtymän mukaan ole pystynyt tuottamaan kotihoidon asiakkaille sopimuksen mukaista palvelua.

Sopimus päättyy välittömästi. Sen piiriin kuuluu noin 30 asiakasta ja suurin osa heistä siirtyy yhtymän oman kotihoidon asiakkaiksi. Loput siirretään toiselle sopimuskumppanille.

Yhtymän mukaan palvelun laadussa olleita ongelmia ei ole saatu korjattua, vaikka niitä on pyritty ratkomaan yhdessä. Yhtymän näkökulmasta merkittävä puute on ollut työntekijöiden suuri vaihtuvuus ja sitä kautta toimintakäytäntöjen vakiintumattomuus.

Debora tuottaa puitesopimuksen ulkopuolella kotihoitopalvelut noin 80 muulle asiakkaalle Launeen alueella. Debora on itse päättänyt irtisanoa myös heidän sopimuksensa.

Sopimus päättyy marraskuun lopussa. Hyvinvointiyhtymä huolehtii Deboran kanssa, että asiakkaiden kotihoitopalvelut jatkuvat ilman katkoja sopimuksen päätyttyä. Kotihoito järjestetään joko yhtymän oman tuotannon kautta tai hankkimalla palvelut muilta tuottajilta.

Launeen alueen kotihoitopalvelut on ulkoistettu kilpailutuksella kahdelle eri toimijalle, joista Debora on toinen ja Stella Kotipalvelut oy toinen.

Juttuun korjattu 3.6. Stella Kotipalveluiden nimi. Jutussa luki aiemmin Stella Kotihoitopalvelut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 2. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 3. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 4. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 5. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 6. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 7. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 8. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 9. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 10. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen
 11. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 12. Vain yksi vaihtuu voittavasta kokoonpanosta – tässä FC Lahden miehitys RoPSia vastaan
 13. Ilkka Koskimäki siirtyy Hämeestä Itä-Uudenmaan poliisipäälliköksi
 14. Lahtelaistaustainen luonnonsuojelun emeritusprofessori Pekka Kauppi hakkaisi ja säästäisi metsiä ja haaveilee, että Tiirismaan masto siirrettäisiin muualle
 15. Sadevesikaivoon heitetty tupakantumppi voi päätyä kalan vatsaan – Lahdessa kampanjoidaan vesistöjen roskaantumista vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.