Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Pro Lahti nimesi 42 ehdokasta kevään kuntavaaleihin – "Menee älyttömän hyvin ja kysyntä on kova"

Kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltosen luotsaamalla ryhmällä on jo kuusi kertaa enemmän ehdokkaita kuin vuoden 2017 vaaleissa.

Puolueisiin sitoutumaton Pro Lahti -ryhmä on nimennyt 42 ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Ehdokasmäärä on jo tässä vaiheessa kuusinkertainen verrattuna edellisiin kuntavaaleihin, joissa Pro Lahdella oli seitsemän ehdokasta.

– Menee älyttömän hyvin ja kysyntä on kova. Koko ajan enemmän tulee yhdenottoja. Ihmiset ovat kiinnostuneita ja sanovat, että tällaista he ovat kaivanneetkin, Pro Lahti -ryhmää vetävä kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen kommentoi ehdokashankinnan etenemisestä.

Populistien ehdokaslistat paisuvat Lahdessa: perussuomalaiset haastaa tosissaan kokoomuksen, Pro Lahti horjuttaa puolueiden asemia

Pro Lahti kertoo tarjoavansa kuntalaisille "vakavasti otettavan, perinteisen puoluepolitiikan ulkopuolisen vaihtoehdon". Ryhmän ehdokkaat ovat sitoutuneet noudattamaan luottamuspaikkajaossa demokratiaa ja päätöksenteossa ryhmäkurin sijaan yksilönvapautta.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Pro Lahti sai kaksi kaupunginvaltuutettua. Mitkä ovat tavoitteet laajemmalla ehdokasjoukolla?

– Teemme parhaamme ja ihmiset tekevät valintansa. Ajatuksena on tarjota puolueiden ulkopuolelta hyvä porukka, joka lähtee Lahti ensin -ajatuksella, Aaltonen sanoo.

Puolueiden ulkopuoliset ryhmät ovat kohonneet merkittäviin asemiin pienissä kunnissa kuten Asikkalassa (Kotikunta-lista) ja Kärkölässä (Kärkölä-ryhmä). Suurissa kaupungeissa puolueet ovat toistaiseksi pitäneet pintansa kärkipaikoilla.

– Lahdella on mahdollisuus näyttää suuntaa koko Suomelle, Aaltonen toteaa.

Pro Lahden nimeämät ehdokkaat ovat Kalle Aaltonen, Otto Ahonen, Patrick Alander, Lauri Autio, Anssi Auvinen, Petri Hotti, Juuso Hujanen, Ville Hälinen, Anita Immonen, Risto Isohanni, Ari Kahrola, Keijo Kakkonen, Nina Kallijärvi, Toni Kaskela, Ville Kinnunen, Kimmo Koljonen, Susanna Lahtinen, Joona Laine, Mikko Lindroos, Janne Lindström, Niko Liukkonen, Esa Lukkarinen, Jani Luukkonen, Jenni Luukkonen, Tarja Nevalainen, Jesse Nykänen, Anna Ovaska, Avilla Orjamo, Paavo Raikaa, Pekka Roponen, Otto Roponen, Anssi Salminen, Sami Santamäki, Janne Storlöpare, Stefan Suhonen, Kai Tiilinen, Heli Toivonen, Pasi Tuomaila, Kari Vanninen, Jouni Viljamaa, Maria Wright ja Mirco Wright.

Kuntavaalien ehdokashakemukset on jätettävä 9. maaliskuuta mennessä. Ennakkoäänestys järjestetään 7.–13. huhtikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18. huhtikuuta.

ESS:n kannatuskysely kertoo liikehdinnästä puoluekentän oikealla laidalla – perussuomalaiset nousussa, kokoomus luisussa