Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

"Näyttää tulevan suuria muutoksia Lahden kaupunginvaltuustoon" – näin lukijat kommentoivat ESS:n ennen kuntavaaleja teettämän kannatuskyselyn tuloksia

Etelä-Suomen Sanomat teetti Tietoykkösellä puolueiden kannatusta Päijät-Hämeessä ja Lahdessa mittaavan kannatuskyselyn 11 viikkoa ennen kevään kuntavaaleja.

Kyselyn mukaan Lahden sekä koko maakunnan suosituin puolue on SDP, jonka jälkeen tulevat perussuomalaiset ja kokoomus. Juttu ja kyselyn tulos keräsi lukuisia lukijoiden kommentteja aiheesta.

ESS:n kannatuskysely kertoo liikehdinnästä puoluekentän oikealla laidalla – perussuomalaiset nousussa, kokoomus luisussa

Tässä kommentteja kootusti:

"Vaalien jälkeen kaikki jatkuu kuten ennenkin, erittäin todennäköisesti, näin se vaan menee. Sitä "omaa" ehdokasta ei ole olemassakaan, valinta on tehtävä "jotakin vastaan" menetelmällä, ei niinkään jonkun tai jonkin puolesta."

"Gallupin lupaama menestys helpottaa suosikkipuolueiden ehdokashankintaa. Saadaan liikkeelle ihmiset, joilla on pyrkyä näkyviin tehtäviin. Puolueloikkauksiakin on nähty."

"Kuntavaaleissa äänestäjän lopullisen kannan äänestyskopissa ratkaisee 50 % puolue ja 50 % ehdokas. Siksi gallupit eivät toteudu samalla tarkkuudella kuin valtiollisissa vaaleissa."

"Perussuomalaiset on tavallisen kansan asialla niin Lahdessa kuin muuallakin joten ei ihme että nousua on. "

"Persut on täällä Lahdessa luvannut torpata liisun hankkeen jos ovat suurin puolue joten ainoastaan se pistää mietittämään ketä äänestää. Eduskuntavaalit ovat erikseen siellä persuilla ei ole mitään jakoa."

"Lahdessa vaikuttaa poliittisenkentän muuttuminen siirtyvän italialaiselle populisti linjalle jossa Perussuomalaisten veljespuolue Lega on suurin ja sirkuspellen huvikseen perustama Viidentähdenliike on toiseksi suurin puolue . Ei sitten tarvitse ihmetellä kuinka kaikki asiat ovat aivan retuperällä kun vaalilupaukset perustuvat ainoastaan kansansuosion kalastamiseksi annettuihin mielikuviin ilman vastuuden häivääkään ."

"Perussuomalaisten johto tarkoitushakuisesti hämärtää mistä tulevissa kuntavaaleissa on kyse ja mitkä asiat päätetään kuntatasolla. Maahanmuuttoa, EU tukipakettia jne. ei ratkaista kunnissa. Luin PS:n vaaliohjelman, sen mukaan tärkein toimi, jolla Suomi saadaan taas jaloilleen on lopettaa haittamaahanmuutto ja siihen liittyvät kustannukset. Tyypillistä populistista disinformaation jakamista, joka valitettavasti uppoaa joihinkin. Suosittelen hieman näkemään vaivaa ja hakemaan tietoa kaikkien eri puolueiden ohjelmista ja miettimään kuinka realistisia ne ovat."

"Kannattaa lukea Simon Elon kertomus persuista. Mihin he ovat matkalla ja millä "ajatuksella". Voi avata hiukan silmiä"

"Muut puolueet ovat tehneet uutteraa vaalityötä perussuomalaisten hyväksi. Äänestäessä kannattaa ehdottomasti muistaa millaisia hankkeita ja tekoja poliitikot ovat olleet ajamassa."

"Erityisesti kannattaa muistaa ne poliitikot, jotka vaalikaudella hankkivat itselleen hyväpalkkaiset virat."

"En ymmärrä miksi nk oikeistopuolueet ei tee mitään maahanmuuton ongelmille, ei edes puhu tai keskustele niistä siten että ongelmia korjattaisiin, myönnettäisiin tehdyt virheet. Tämä mykkäkoulu sataa perussuomalaisten laariin."

"Lahden typerät suunnitelmat vaikuttavat siihen mitä puoluetta porukat äänestää. Jääräpäisesti viedään esim. liisua eteenpäin ja yksistään se vaikuttaa monen puolueen valintaan kuntatasolla. Myös terveyspalveluiden keskittäminen yhteen ahtaaseen paikkaan sairaalanmäelle vaikuttaa ja näitä hölmöjä päätöksiä löytyy useita."

"Onpa hurja nousu Perussuomalaisilla.  Demarit ja kokoomus sen ovat omalla suhmuroinnillaan mahdollistaneet."

"Demarien paikallinen johto on hupiloinut merkittävän osan kannatuksestaan. Persujen nousu on valtakunnallista, ja sataa paikallisestikin laariin."

"Näyttää tulevan suuria muutoksia Lahden kaupunginvaltuustoon. Liisuunkiin voi vielä vaikuttaa."

"Vielä lahtelaisilla on mahdollisuus Liisun hautajaisiin. Menkää kaikki allekirjoittamaan Kuntalaisaoite "Liisu 2030 kansan ääni" ja vahvistukseksi katsokaa video, missä tyhjentävästi näkee, kuinka idiootti koko hanke on "Virtuaalimatka Liisun kanssa Lahdessa" löytyy Youtubesta."