Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suositulle omaishoitajien kurssille kaavaillaan jatkoa

Fysioterapiaopiskelijat Lahden ammattikorkeakoulusta (Lamk) ohjaavat omaishoitajia liikuntakurssilla. Yli 20 omaishoitajaa tuli mukaan ensimmäistä kertaa järjestettävälle Hyvinvointia arkeen -kurssille.

- Ehdotimme yhteistyötä Lamkille ja siitä innostuttiin. En ole kuullut, että muualla kurssi toteutettaisiin opiskelijoiden kanssa, kertoo omaishoitajien tukitoiminnan aluetyöntekijä Taina Laakso Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiristä.

Hyvää palautetta on tullut. Laakso toivoo, että kurssista tulisi jokavuotinen.

- Meillä on toiveena, että saisimme jatkossa myös Lamkin hoitopuolen opiskelijoita toimintaan, jotta hoidettavatkin voisi ottaa kurssin ajaksi mukaan, Laakso ehdottaa.

Omaishoitajien liikuntakurssi sopi hyvin fysioterapeuttien koulutukseen. Ryhmäliikunnan ohjaamisen osio oli tänä syksynä helppo toteuttaa.

- Opiskelijoille on eduksi, että he pääsevät ohjaamaan oikeita asiakkaita, sanoo fysioterapian opettaja Mikko Rajaniemi Lamkista.

Kurssin vetäminen on osa fysioterapian opintoja, joten se on myös osanottajille maksuton.

- Mahdollisesti yritämme ensi keväänä pitää uuden liikuntakurssin, joka liittyisi ikäihmisten opintojaksoon. Omaishoitajat ovat valmis ryhmä, Rajaniemi sanoo.

Fysioterapian opiskelijoilla on myös oma osuuskunta, joka tuottaa hyvinvointipalveluita pienellä rahalla. Rajaniemen mukaan osuuskunta on ollut kiinnostunut pitämään omaishoitajille esimerkiksi allasryhmää.

Lahdessa on yli 600 omaishoitajaa, jotka saavat kunnallista omaishoidontukea. Tuen piiriin kuuluu vain kymmenesosa niistä ihmisistä, jotka hoitavat omaista kotona.