Jos olet hankala naapuri, älä muuta ainakaan tänne

Petri Koivisto

City Garden -omakotialueen talot Lahden Kerinkalliossa ovat harjakorkeudessa. Ensimmäiset kaksi perhettä muuttavat keskiviikkona uusiin koteihinsa, ja seuraavien kahden viikon aikana tulee väkeä vielä lisää.

Naapurin kanssa on hyvä tulla juttuun, sillä talojen välinen etäisyys on vain 8,5 metriä. Autokatosten reunat ulottuvat vielä lähemmäksi viereistä tonttia.

Kun tonttien koko on enimmäkseen vain 500-700 neliömetriä, alkaa tunnelma olla peräti tiivis.

Kysyntä on kuitenkin ollut kelvollista, vakuuttaa aluetta urakoivan Deko-Talo oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kurkela.

- Talojen varauskanta on hyvä ja myytyjen määrä kohtalainen.

Kerinkallion entisen jäähallin paikalla on 23 puutaloa. Myytyjä on viisi ja eriasteisia varauksia seitsemän. Kaksikerroksiset rakennukset ovat puurunkoisia, ja kaikkien hinta on 324 000 euroa.

Tuote- ja hankintapäällikkö Pasi Kurkela kertoo ensimmäisten ostajien olevan lapsiperheitä, jotka arvostavat alueen keskeistä sijaintia. Tulomuuttajat ovat niin ikään valmiita maksamaan siitä, että koti pihoineen tehdään täysin valmiiksi.

Lahden kaupunki rakentaa Lätkäpuistoksi nimetyn puiston Saksalankadun ja City Gardenin väliin. Kaupungin vastuulle kuuluu myös päällystää ja valaista Mairenkatu, joka halkoo City Gardenin päästä päähän.

Mairenkadusta tulee päättyvä katu, jonka varrella kaikki kiinteistöt sijaitsevat. Kuusi metriä leveä ajorata suljetaan Nikkarinkadun puoleisesta päästä, ja liikenne tonteille kulkee Kerintien kautta.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut