Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Puolet valituista Lahdessa opiskelleita – Lahden Kansanopisto oli kovaa valuuttaa Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnoissa

Peräti puolet tänä vuonna Teatterikorkeakoulun näyttelijäopintoihin valituista 12 opiskelijasta on opiskellut jossain vaiheessa Lahden kansanopistossa.

– Onhan tämä komeata, kommentoi kansanopiston teatterikoulutusta johtava Timo Raita.

Teakin näyttelijäopintoihin valittiin aiemmin Lahdessa opiskelleista Veera Anttila, Ville Hilska, Milla Kaitalahti, Heikki Nousiainen, Julius Susimäki ja Juuso Timonen. Lisäksi Teakin maisteriopintoihin suuntaa Onerva Kärkkäinen, ohjaajakoulutukseen Emma Mattila ja dramaturgiaan Mikael Karkkonen.

Kansanopiston todistus oli kovaa valuuttaa myös Tampereen yliopiston näyttelijäntyön opiskelijavalinnassa. Vanhoista alumneista Nätyssä aloittavat Henriikka Heiskanen, Esme Kaislakari, Eero-Heikki Puustinen, Miika Suonperä ja Lasse Viitamäki.

Raita arvelee, että hyvä menestys selittyy sillä, että kansanopiston teatterikoulutus on hyvin kiinni ajassaan.

– Meillä on todella tasokas opiskelijamateriaali ja teemme pitkäjänteistä työtä, jonka kantaa hedelmää vuosien jälkeenkin, Raita sanoo.

Vaikka moni mieltää Kansanopiston teatterilinjan eräänlaisena preppauskurssina taidekorkeakouluihin, Raita huomauttaa, että monet koulusta valmistuneet ovat sijoittuneet myös suoraan työelämään.

– Esimerkkeinä Joonatan Perälä Linnateatterissa sekä Kalle Kurikkala Turun ja Seinäjoen kaupunginteattereissa, Raita listaa.

Kansanopiston omat pääsykokeet ovat juhannusta edeltävällä viikolla. Raidan mukaan teatterilinjalle hakijoita oli tänä vuonna noin sata.

– Joukossa oli nyt enemmän lahtelaisia kuin pitkiin aikoihin. Meille hakee paljon esimerkiksi Tiirismaan lukion ja Lahden Nuorisoteatterin väkeä.