VVR Wood rakentaa puukerrostalotehtaan Heinolaan - investointi työllistää yli 30 ihmistä

Maanrakennustyöt alkoivat jo toukokuussa. VVR Wood

Heidi Nikunen

VVR Wood Oy jatkaa viime vuonna aloitettua investointiohjelmaansa rakentamalla uuden modernin puukerrostalotehtaan Heinolaan.

Tehdas nousee yhtiön nykyiselle tehdasalueelle Heinolan Hevossaareen ja on VVR Woodin historian suurin yksittäinen investointi.

– Yhdessä uusi ja vanha tehdas tarjoavat huippuluokan toimintakyvyn ja mahdollisuuden vastata entistä paremmin Suomen suurimpiin puurakennushankkeisiin sekä vientimarkkinoiden haasteisiin, VVR Woodin toimitusjohtaja Tero Vesanen sanoo.

Tehtaan rakentaminen käynnistyi toukokuussa maanrakennustöillä. Osittaiseen käyttöön se otetaan syksyllä 2019.

– Uusi tehdashanke on tarkkaan harkittu strateginen päätös, Vesanen sanoo.

Viime vuosi iso kasvuvuosi

Vesasen mukaan yhtiö pääsee uuden tehtaan myötä nykyaikaistamaan puukerrostalojen valmistusta. Kasvavan tuotantokapasiteetin odotetaan nostavan myös VVR Woodin markkinaosuutta rakennusmarkkinoilla.

Uudessa puukerrostalotehtaassa keskitytään elementinvalmistukseen, suurten elementtien tehokkaaseen käsittelyyn ja 3D-mallinnuksen tuomiin etuihin sekä uusiin nykyaikaisiin ratkaisuihin elementin valmistuksessa.

– Puukerrostalotuotannon modernit- ja ekologiset ratkaisut ovat yksi toimintamme kulmakivistä, tuotantojohtaja Ville Valve sanoo.

Vuonna 2014 perustettu VVR Wood Oy on kasvanut jokaisena toimintavuotenaan ja viime vuosi oli yhtiön historian suurin kasvuvuosi. Yhtiön kasvun odotetaan jatkuvan lähivuosina.

Uusi puukerrostalotehdas mahdollistaa tuotannon moninkertaistamisen. Yhtiöstä arvioidaan, että investointi tuo yli 30 uutta työpaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Orimattilalainen ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen ei uskonut opinto-ohjaajaa, vaan teki ikoneista itselleen ammatin
 4. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 5. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 6. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 7. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 8. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 9. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 10. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 11. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 12. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 13. Peliitat haki pisteet Imatralta
 14. Pelicansin A-nuoret joutuivat taipumaan – ottelun ratkaisu saatiin jatkoajalla
 15. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.