"Teen töitä ihmisille" - Anne Louhelainen (ps.) ei pelkää gallupeja

Perussuomalaisten gallupsuosion lasku ei vielä pelota puolueen kansanedustajia, mutta peiliin on katsottava.

- En ole tehnyt gallupeille töitä, enkä tee nytkään vaan ihmisille. En koe tilannetta pelottavana, Anne Louhelainen sanoo.

Louhelainen jatkaa, että puolue on tehnyt välikysymyksiä, joilla asioita on nostettu yleiseen keskusteluun. Tätä viestiä on vietävä kentälle ja oltava aidosti ihmisen kanssa nokatusten eikä pelkästään sosiaalisessa mediassa.

Alamäen yhtenä syynä pidetään sitä, että ulkoasiainvaliokuntaa johtava puheenjohtaja Timo Soini on paljon ulkomailla. Louhelainenkin myöntää, että Soinin matkat vievät hänet pois kotimaan töistä, mutta toteaa, että näillä työmatkoilla luodaan pohjaa ja verkostoa hoitaa nimenomaan suomalaisten asioista.

Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) muistuttaa, että Soini oli viime vaalienkin alla Brysselissä. Hän kuitenkin myöntää, että kenttä kaipaa Soinilta enemmän näkyvyyttä.

Puheet perussuomalaisten alamäestä ja demareiden ohimenosta ovat Tossavaisen mielestä liioittelua, sillä kaikki kannatusmuutokset mahtuvat virhemarginaalin sisään. Hän muistuttaa puoluekentän liikkumisesta.

- Keskusta kävi 12 prosentissa vuonna 2012 ja on nyt 25 prosentissa. Meidän kannatus oli eduskuntavaalien alla alle 10 prosenttia ja vaaleissa 19,1 prosenttia.

Tossavainen korostaa, että perussuomalaisten kannatus on ollut vaalien jälkeen kaikkein tasaisinta. Hänestä ratkaisevaa on se, mitä tapahtuu lähiviikkoina ennen vaaleja.

Hän pitää todennäköisenä, että keskusta pysyy suurimpana puolueena. Alexander Stubbin johtaman kokoomuksen kiiltokuva sen sijaan säröilee. Hän povaa puolueen kannatuksen laskevan 17 prosenttiin.

- Keskustan kannatus on vaaleissa 25 prosenttia ja kolme muuta puoluetta ovat lähellä toisiaan.

Hän arvioi, ettei hallituksella ole enää asioita, joilla se voi nostaa omaa profiiliaan. Siksi Stubb kiertää ympäri maakuntia kehumassa itseään.

Lue lisää lauantain Etelä-Suomen Sanomista.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut