Kuusakosken kierrätyskeskuksen tulipalo sammutettu, sammutusvettä jouduttiin ajamaan paikalle säiliöautoilla

Palavista autoista leviävä savu on vaarallista hengityselimille. Heikki Suomalainen

Veera Sinervo

Kuusakosken tehdasalueella Heinolan Myllyojalla syttyi lauantaina aamuyöllä raju tulipalo, joka levitti vaarallista savua lähiympäristöön. Alueella oli syttynyt palamaan 100 metrin mittainen ja 20 metriä korkea romuautokasa.

Alueen asukkaille lähetettiin vaaratiedote, jossa heitä kehotettiin pysymään sisätiloissa sekä sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto vaarallisen savun takia.

Palo levitti savua tapahtumapaikalta pohjoisen suuntaan. Vaaratiedote oli voimassa kello 12:een asti, minkä jälkeen ulkona voi jälleen liikkua normaalisti.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai palosta hälytyksen kello 2.17. Viiden aikaan aamuyöllä autokasa oli tulessa noin 30 metrin matkalta.

Palo saatiin hallintaan aamuyön aikana ja aamupäivään mennessä palavia autokasoja oli sammutettu ja purettu matalammiksi. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Paikalla oli enimmillään jopa 25 yksikköä sammuttamassa paloa. Sammutustyössä oli mukana yksiköitä myös Iitin Vuolenkoskelta, ja Kouvolasta tilattiin paikalle kaksi vaahtoautoa.

Sammutusveden riittävyys aiheutti päänvaivaa, kerrottiin päivällä pelastuslaitoksen Instagram-tilillä. Paloposti- ja vesiasemaverkoston kapasiteetti riitti juuri ja juuri yhdelle säiliöautolle ja sen vesi-/vaahtotykille.

Lisävettä piti ajaa kohteeseen säiliövuoroajona. Kaikkia hälytettyjä säiliöautoja ei myöskään saatu liikkeelle, kerrottiin Insta-päivityksessä.

Palolla ei ollut suoraa vaikutusta Nelostien liikenteeseen, vaikka moottoritie kulkee alueen läheltä. Kello 16:n aikaan palopaikalla oli enää kaksi säiliöautoa jäähdyttämässä palanutta autokasaa.

Palopaikkaa vahditaan uuden syttymisen varalta yöhön saakka. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisten ryhmäperhepäiväkotien vetäjät tyrmistyneitä kaupungin päätöksestä – aikovat valittaa toiminnan keskeyttämisestä ja epäilevät, että pienet yksiköt halutaan palvelusetelin ulkopuolelle
 2. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei koe infektioambulansseja vielä tarpeellisiksi koronapotilaiden hoidossa: "Viemme hoidon kotiin emmekä kuljeta ihmisiä ympäriinsä"
 3. Mikä käy sote-alan pienten yritysten Päijät-Hämeessä, kun hyvinvointiyhtymän iso yhteisyritys aloittaa?
 4. Koulukiusattu kympin tyttö teki esiintymisestä itselleen ammatin – Orimattilasta lähtöisin oleva Niina Sainius on välillä polttanut itsensä yrittäjänä myös loppuun
 5. Lahden Ironman siirtyy koronaviruspandemian vuoksi – uutta päivämäärää etsitään
 6. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Lammin Porraskoskelta
 7. ”Jäsenistö on vastuuntuntoista ja ohjeita on noudatettu” – Lahdessa golfia pelataan koronaepidemian aikana poikkeusjärjestelyin
 8. FC Lahden yt-neuvottelut ovat päättyneet: koko henkilöstö alentaa palkkojaan
 9. Lukijalta: Hoiva-alan palkkaus on krooninen ongelma koronakriisin jälkeenkin
 10. Ruokailu siirtyi Päijät-Hämeessäkin noutoaikaan – maakunnan yritykset polkaisivat pystyyn myös omia kotiinkuljetuksia
 11. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 12. Työmatkaliikenne ruuhkautti Uudenmaan rajaliikennettä maanantaiaamuna – Nelostiellä pahimmillaan 45 minuutin jono
 13. Tuttavansa kirveellä ja veitsellä surmanneen lahtelaismiehen elinkautistuomio piti hovioikeudessa
 14. Lapset ja nuoret sytyttäneet roskis- ja maastopaloja Lahdessa – "Tällaisella hölmöilyllä on tapana levitä"
 15. Paikallisliikenteen linja-autovuoroja sittenkin Asikkalan ja Lahden välillä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.